Bu haber kez okundu.

Vali Ali Fuat Atik, "Açık Kapı" Projesini Kamuoyuna Tanıttı
banner229

Siirt'te, İçişleri Bakanlığı Strateji Geliştirme Başkanlığı tarafından 81 ilde hayata geçirilmek üzere hazırlanan "Açık Kapı Projesi" tanıtım toplantısı Vali Ali Fuat Atik başkanlığında yapıldı.

İçişleri Bakanlığınca, vatandaşın talep, öneri ve sorunlarını doğrudan iletebilmesi için başlatılan Açık Kapı Milletin Kapısı Projesi kapsamında oluşturulan Açık Kapı Bürosu, Vali Atik tarafından hizmete sunuldu.

Valilikte düzenlenen tanıtım toplantısına Vali Atik'in yanı sıra Vali Yardımcısı Yunus Koç, kamu kurum ve kuruluşları il müdürleri, kurum yetkilisi şube müdürleri ve müdür yardımcıları katıldı.

Büro hakkında bilgi veren Vali Yardımcısı Yunus Koç, proje ile kamu hizmetlerinde kolay erişimin sağlanması, vatandaş başvurularının hiçbir boşluğa mahal vermeden hızlı bir şekilde sonuçlandırılması ve kamu hizmetlerinin sunumunda memnuniyetin artırılmasının amaçlandığını söyledi.

Toplantıda konuşan Vali Atik, proje kapsamında valilik giriş kısmına Açık Kapı bankosu ve bürosu gerekli elektronik altyapısı ve tefrişatı tamamlanarak kurulduğunu söyledi. Vali Atik, "Çeşitli kamu kurum ve kuruluşlarımızdan bir sosyolog, iki sosyal çalışmacı, bir iş ve meslek danışmanı ve valilikten bir personel olmak üzere toplam beş personel görevlendirilmiş olup Ankara da on günlük eğitim verilmiştir.

ilk başvuruyu yapan Baykan ilçesine bağlı Ziyaret beldesinden Mehmet Şirin Akkurt ile yakından ilgilenen Vali Atik, vatandaşın sorununu dinledi.

Akkurt, eşi ve kızlarıyla 2 yıldır görüşmediğini dile getirerek, aile bireyleri arasındaki küskünlüğün giderilmesi için yardım talep etti.

Akkurt'ta tavsiyelerde bulunan Atik, Baykan Kaymakamı Cuma Çotu'yu arayarak, ailenin barıştırılması için gereken girişimin yapılması talimatını verdi.

Akkurt'un, Kurtalan'da yaşayan evli kızı ile de görüşmediğini öğrenen Atik, bu sefer Kurtalan Kaymakamı Musa Üçgül'ü aradı. Üçgül'den, Akkurt'un kızı ile görüşmesini isteyen Atik, vatandaştan eşi ve kızlarını bir daha üzmemesi için söz aldı

Basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Vali Atik, “Amacımız, vatandaşımızın taleplerinin en hızlı bir şekilde sonuçlandırılması ve vatandaş memnuniyetinin en üst noktaya taşınmasıdır. “ dedi.

Projenin amacı vatandaşlarımızın talep ve önerilerini konusunda uzman personel aracılığıyla iletebildikleri, tüm başvuruların elektronik ortamda kaydedilerek ilgili birimlere gönderildiği, takip edilerek hızlı bir şekilde sonuçlandırıldığı yeni bir kamu hizmeti anlayışıdır. Mesai saatleri hafta içi 08.00 ile 17.00 saatleri arasındadır.

Ayrıca web adresinden vatandaşlarımız 24 saat online başvurusu yapabileceklerdir" dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.