Bu haber kez okundu.

Üreticilere Bitki Koruma Ürünleri Uygulama Eğitimi Verildi
banner229

İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından Bitki Koruma Ürünlerinin Önerilmesi, Uygulanması ve Kayıt İşlemleri Hakkında Yönetmelik kapsamında Bitkisel Üretim ve Bitki Sağlığı Şube Müdürlüğünde görevli konu sorumlusu uzmanlarca İl Tarım ve Orman Müdürlüğü Ek Hizmet Binası Toplantı Salonunda Bitki Koruma Ürünleri Uygulama Eğitimi düzenlendi.

Teknik elemanlara ve üreticilere yönelik olarak düzenlenen Bitki Koruma Ürünleri Uygulama Eğitimine İl Tarım ve Orman Müdürü Ergün Demirhan, Bitkisel Üretim ve Bitki Sağlığı Şube Müdürü Mahmut Ertuğrul, ilgili teknik personel ve üreticiler katıldı.

İl Tarım ve Orman Müdürü Ergün Demirhan yaptığı açılış konuşmasında gıda güvenilirliği konusuna dikkat çekerek; “İnsanların ekip biçtiklerini değil, hastalık ve zararlılardan arta kalanları hasat ederler. Bu nedenle zirai mücadele çok önemlidir. Ancak, çiftçilerimiz tarafından kolay olduğu için çok tercih edilen kimyasal mücadeleyi tek çözüm olarak kabul etmek oldukça yanlıştır.

Özellikle son yıllarda mücadelelerde kullanılan bu kimyasalların insan sağlığına, çevreye ve doğal dengeye olan yan etkileri anlaşıldıkça bu etkileri azaltıcı yöntemler üzerine çalışmalar başlatılmıştır. Bu konuda Bakanlığımız da pek çok düzenlemeler getirmiştir. Bitki Koruma Ürünlerinin reçete ile satılması, Bitkisel Üretimde Kullanılan Kimyasalların Önerilmesi, Uygulanması ve Kayıt İşlemleri Yönetmeliği ile Hasat Öncesi Pestisit Denetimi bunlardan bazılarıdır. Şunu belirtmek gerekir ki insan hayatı ve sağlığı için çok büyük önem arz eden güvenilir gıdanın temini doğru ilacın doğru zaman ve dozda kullanıldığı, son ilaçlama ile hasat arasında geçmesi gereken süreye dikkat edilen, her aşaması kayıt altında olan ve izlenebilirliği sağlanmış olan tarımsal üretime bağlıdır.

Bu eğitimin amacı sadece sizlere belge vermek değil, aynı zamanda bu hususları da sizlere hatırlatmaktır. Bizler tarımsal üretim yanında Tarladan Sofraya Güvenilir Gıda kapsamında tüketiciye güvenli gıda sunulmasının da denetiminden sorumluyuz. Toptan ve perakende satış yerlerinde yapılan denetimler yanında tarla, bağ ve bahçelerden de hasat öncesi örnekleme yöntemiyle alınan numuneler analiz edilmektedir.

Olumsuz çıkan numuneler için ilgililerine 5996 sayılı Veteriner Hizmetleri, Gıda ve Yem Kanununun ilgili hükümleri doğrultusunda yasal işlem yapılmaktadır. Bu nedenle yapacağınız Bitki Koruma Ürünü Uygulamaları oldukça önem arz etmektedir.” dedi.

Eğitime katılanlara Katılım Belgesi düzenlenecektir.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.