Bu haber kez okundu.

Umut Kervanından Siirt'teki Öğrencilere Kırtasiye Yardımı
banner229

Yeni eğitim öğretim yılında ihtiyaç sahibi öğrencileri unutmayan Siirt Umut Kervanı, ihtiyaç sahibi yüzlerce öğrenciye kırtasiye yardımında bulunarak yüzlerini güldürdü.

Umut Kervanı, yeni eğitim öğretim yılının başlamasıyla birlikte ihtiyaç sahibi öğrencileri unutmadı. Hayırseverlerden aldıkları yardım ve desteklerle ihtiyaç sahiplerine ulaşan ve maddi, manevi sıkıntılarına derman olmaya çalışan Siirt Umut Kervanı, yeni eğitim öğretim yılının başlaması ile yüzlerce ihtiyaç sahibi çocuklara kırtasiye yardımı gerçekleştirdi.

Kayıtlı olan aileleri tek tek arayarak dernek binasına davet eden Umut Kervanı yetkilileri, içinde çanta, kitap, kalem, silgi ve öğrenciye lazım olacak malzemelerin bulunduğu paketi ihtiyaç sahiplerine teslim etti.

"Aileler çok zor durumda olduklarını belirti, Kimileri hocalardan gelen listeleri gönderdi"

Konuyla ilgili açıklama yapan Siirt Umut Kervanı yetkilerinden Aynur Tokdemir, "Öncelikle yeni eğitim ve öğretim yılının hayırlı olmasını diliyorum. Bugün burada yoksul ve fakir ailelere kırtasiye yardımında bulunmak üzere toplandık. Çok daha geniş bir kesime, özellikle lise öğrencilerini içine alacak şekilde yardımda bulunmak isterdik ama imkanlarımız el vermediği için olmadı. Bu yardımı gerçekleştirmeden önce bu noktada telefonlar almaya başlamıştık. Aileler çok zor durumda olduklarını belirti. Kimileri de hocalardan gelen listeleri gönderdi. Çok yoğun bir talep vardı." şeklinde fakir ve muhtaç ailelerin kırtasiye ihtiyacına dikkat çekti.

"Ekonomik sebepler nedeniyle aileler çocuklarının kırtasiye ihtiyacını karşılayamıyor"

Şu anda 60'a yakın fakir çocuğa kırtasiye yardımında bulunduklarını ama daha fazla ihtiyaç sahibi olduğunu ifade eden Tokdemir, "Buradan özellikle hayırsever kardeşlerimize sesleniyoruz. Sizden ricamız ekonomik sebepler nedeniyle aileler çocuklarının kırtasiye ihtiyacını karşılayamıyor. Bizlere ulaşırlarsa bu yardımları artırırız. Kırtasiye ihtiyacı olan çocuklara ulaşır ve onların eğitim hayatında daha güzel başarılara adım atmaları noktasında destek oluruz." diye konuştu.

"Hayırseverlere en büyük çağrımız şu: Hiçbir zaman unutmasınlar verdikleri kadar Allah karşılığını onlara verecektir"

Piyasada normal bir çantanın 600 lira civarında satıldığına dikkat çeken Tokdemir, "Aileler sadece bir çantaya 600 lira verse geriye kalan kırtasiye malzemeleri, defterler, kalemler, boyalar için de çok daha yüklü bir miktar ödeyecekler. Ailede sadece bir çocuk yok, birkaç çocuk var ve her çocuk için kırtasiye alıp bunu çarptığınızda 2-3 bin liraya yakın bir miktar ortaya çıkıyor. Tabi aileler ortaya çıkan bu yüksek maliyeti karşılayamıyor.

Hayırseverlere en büyük çağrımız şu: 'Hiçbir zaman unutmasınlar verdikleri kadar Allah karşılığını onlara verecektir. Yardım verdikleri de onlara dua ediyor.' Her çocuk o kadar mutlu oluyor ki aldığı kırtasiye malzemelerine, direk çantasını açıyor ve kaleme, deftere hatta şekline bakıyor. Bize bile bu mutluğun sevincini tattıranlara, onlara ne kadar dua edeceklerini inanın tahmin bile edemezler. Bu nedenle sadakalarını bekliyoruz." çağrısında bulundu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.