Bu haber kez okundu.

UMKE Bölge Tatbikatı Baykan'da Yapıldı
banner229

Kısa adı UMKE  olan Ulusal Medikal Kurtarma ekipleri bölge kamp ve  tatbikatı Baykan ilçesinde  başarıyla yapıldı.

Baykan Bitlis Karayolu üzerinde bulunan kent ormanı dinlenme alanında düzenlenen tatbikatta düşen bir helikopterin enkazına kısa sürede ulaşıldı ve yaralılara acil müdahale yapılarak sağlık kurumlarına sevkleri sağlandı.

Siirt, Bitlis, Mardin, Şırnak ve Diyarbakır illerinden 127 civarında personelin katıldığı kamp ve  tatbikat üç gün sürdü.Tatbikatın son gününde düştüğü varsayılan bir helikopterdeki insanların kurtarılması senaryosu gerçekleştirildi. Umke ekipleri dağlık bir  alanda düşen bir helikopterin enkazına çok kısa bir sürede ulaşarak yaralılara ilk müdahaleyi yaptı ve onların sağlık kurumlarına helikopter ve ambulanslarla intikallerini sağladılar.

Aralarında  Siirt’in de bulunduğu 5. Bölge UMKE Koordinatörü Aslan Öztürk  çok zor doğa şartlarında gerçekleştirilen kamp ve tatbikatın başarılı geçtiğini söyledi.  UMKE 5. Bölge olarak bu tur eğitimlere büyük önem verdiklerini belirten Öztürk “Baykan ilçemizde de çok başarılı bir kamp ve ardından tatbikat gerçekleştirdik. Personelimiz çok zor doğa şartları altında kurtarma ve ilk yardım konusundaki bilgi ve deneyimlerini arttırdılar. Bu arada bize mükemmel bir ev sahipliği yapan Sağlık Müdürlüğü personeline teşekkür ediyorum.” Dedi.

Siirt Halk Sağlığı Müdürü ve Sağlık Müdür Vekili Dr. Erol Emre Ömür, UMKE’ nin sağlık personeli arasından gönüllülük esasına dayalı olarak çalışma gerçekleştirdiğini söyledi. Dr. Ömür şöyle dedi “İlimizde sağlık personeli arasından gönüllü 85 kişiden oluşan 7 ekibimiz bulunmaktadır. Bunların  bölgemizin diğer illerinden gelen ekiplerle birlikte, bilgi ve becerilerini geliştirmeyi amaçlayan bu kampın son gününde düşen bir helikopterdeki yaralıları kurtarma çalışması başarıyla gerçekleştirildi. Emeği geçen bütün personelimize teşekkür ediyorum.”

Tatbikatı Baykan Kaymakamı Mehmet Kocabey, Emniyet Müdürü Mustafa Tokyay ve diğer davetliler izledi.

Tatbikat birlikte çektirilen hatıra fotoğrafları ve yenilen öğle yemeği ile sona erdi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.