Bu haber kez okundu.

Uluslararası Siirt Sempozyumu 5-6 Haziran Yapılacak
banner229

Siirt Üniversitesi tarafından Dünden Bugüne Uluslararası Siirt Sempozyumu 5-6 Haziran 2020 tarihinde Kezer Yerleşkesi İlahiyat Fakültesi Prof. Dr. Fuat Sezgin Konferans Salonunda düzenlenecektir. Sempozyum takvimi ve konular ile ilgili ayrıntılı bilgi almak için: http://siirtsempozyumu.siirt.edu.tr/

Yaklaşık 12 bin yıllık bir geçmişe, zengin bir kültüre ve son derece etkileyici bir coğrafyaya sahip olan Siirt’imizin, tarihi güzelliklerini ve mevcut zenginliklerini gün yüzüne çıkarıyoruz.

Tarihi, coğrafyası, sosyoloji, ekonomisi, eğitimi ve ilahiyatıyla Üniversitemiz zengin akademik kadrosunun öncülüğünde şehrimizin tanınması ve tanıtılması yolunda önemli bir girişim başlattı. Siirt Valiliğinin ve İl Kültür Müdürlüğünün de destek verdiği bu anlamlı girişimde şehrin bütün yönlerinin ve güzelliklerinin ortaya çıkarılması amaçlanmaktadır.

 Siirt bu kadar zengin bir kültür ve tarihe sahip olmasına rağmen bu güne kadar bu güzellikler ulusal düzeyde hak ettiği ölçüde değer bulamadı. Çünkü Siirt hakkında yapılan bilimsel çalışmalar yeterli değildi. 1946 yılında Ömer Atalay Siirt Tarihi kitabını yazdığında pek çok Siirtli kitabın pek çok eksiği bulunduğunu söylediler. Fakat daha iyi bir çalışma da ortaya konulamadı. Aradan 60 yıl geçtikten sonra Bekir Sami Seçkin Siirt Tarihini yazmaya çalıştı.

Son derece kıymetli bilgilerle donatılmış bu kitapta önemli bir çalışma olarak tarihte yerini aldı. Oysa son yıllarda Üniversitemizde pek çok akademik tezler, bilimsel ürünler ve yeni çalışmalar yapılmaktadır. Tarih, Coğrafya, İktisat, İşletme, Eğitim ve İlahiyat alanında yapılan bu çalışmalarda da çok önemli sonuçlar elde edildi.

Şüphesiz Siirt gibi kadim bir şehir ve zengin kültürü anlatmak için bu çalışmalar da yeterli değil. Bu anlayışla Siirt üzerine, yurt içinden ve yurt dışından bilim insanlarının katılımıyla bir sempozyum yapılması kararlaştırıldı.

    Bu gün Siirt, Türkiye’nin dört tarafına göç vermesine rağmen büyümeye ve gelişmeye devam ediyor. Şehrin yerleşim alanı gelişti ve şehir ekonomisi büyüdü.

Siirt Üniversitesi, şehirde yaşanan bu değişimin fotoğraflarını çekerek tarihe kayıt düşmek istiyor. Üniversite ile şehrin bütünleşmesine bir kez daha katkı sunmak istiyor. Sahip olduğu zengin akademisyen kadrosunun bilimsel birikim ve tecrübesiyle şehri buluşturacak olmanın heyecanını yaşıyor.

Kadim bir şehir kültürünü geleceğe taşıyarak bir sonraki kuşaklara da aktarılmasını amaçlıyor. Ülkenin dört bir tarafına dağılmış Siirt sevdalılarını toplayarak ortak bir heyecan etrafında birleştirmek istiyor. Üniversitemiz başta kamu kurumları olmak üzere bütün STK’ları ve özek kuruluşları bu etkinlikte buluşturarak omuz omuza destek vermesini bekliyor.

SEMPOZYUM TAKVİMİ

Sempozyum Duyurusunun İlanı

25 Aralık 2019

Bildiri Özetlerinin Gönderilmesi İçin Son Tarih

07 Şubat 2020

Kabul Edilen Özetlerin Bildirimi

02 Mart 2020

Bildiri Tam Metinlerinin Gönderilmesi İçin Son Tarih

01 Mayıs 2020

Sempozyum Kesin Programının İlanı

15 Mayıs 2020

Sempozyum

05-06 Haziran 2020

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.