Bu haber kez okundu.

Türk Kızılayı Siirt Şubesi 6 Ayda 5 Bin Aileye Yardım Yaptı
banner229

Türk Kızılayı Siirt Şube Başkanı Nihat Altunç, Kızılay'ın yılın ilk altı ayında toplamda 5 bin aileye ulaşarak ihtiyaçlarını giderdiğini söyledi.

Altunç, yaptığı açıklamada, şu ifadelere yer verdi: "Haziran ayı içerisinde il ve ilçelerimizdeki ortaokul ve liseli öğrencilere ve Rehabilitasyon merkezlerindeki engellilere olmak üzere 2 bin 800 kişiye Alt üstü çorap olmak üzere okullarına bizzat gidilerek giyim dağıtıldı.

Ayrıca Kızılay hizmet binamızda bulunan butiğimizde müracaat etmiş ihtiyaç sahiplerine dağıtılmak üzere 980 aileye her aileye 10 parça olmak üzere 9 bin 800 parça bayram giyimi dağıtıldı.

" Türk Kızılay Siirt Şubesinin sadece Siirt'te değil bölgenin en güçlü sosyal desteği sağlayan şube olduğunu belirten Altunç, "Bu dağıtımların içerisinde Siirtli heşerilerimiz Suriyeli göçmenler ve depremzede aileler istifade etmektedir.

Giyim yardımların yanı sıra ihtiyaç sahiplerine sağlık açısından sevk edildikleri illere yol yardımları konaklama yardımları ilaç yardımları yapılmaktadır. Dul, yetim eşinden boşanmış hasta çalışamayan müracaat eden tüm ailelerin sosyal incelemesi yapılıp kendilerine nakit ve sosyal destek sağlanmaktadır.

Yılın daha ilk 6 ayında bize müracaat eden engelli bireylere 170 adet manuel Sandalye dağıttık. Güçlü kadrosu yönetimini ve güçlü gönüllü teşkilatıyla Siirt Şubesi Türkiye'deki tüm Kızılay şubelerinin arasında 2 yıldır ilk onda yer almaktadır." diye konuştu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.