Bu haber kez okundu.

Türk-İş Siirt İl Temsilcisi Fahrettin Nazlıer; “Emekçilerin Yaşama Şartları Her Sene Bir Öncekine Göre Daha da Kötüleşiyor”
banner229

1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü sebebiyle açıklamada bulunan Türk-İş Siirt İl Temsilcisi Fahrettin Nazlıer “Tüm iş kollarında, hayat devam etsin diye canını dişine takan işçi kardeşlerimizin 1 Mayıs bayramları kutlu olsun. Son elli yılda, bütün dünyada emekçilerin yaşama şartları her sene bir öncekine göre daha da kötüleşmektedir” dedi.

1 Mayıs İşçi Bayramı ile ilgili basın mensuplarına açıklamada bulunan İş Temsilcisi Fahrettin Nazlıer; “Dünya 1973 Petrol Krizinden bu yana ilk defa bu yıl, uluslararası düzeyde yaşanan üretim ve talep kriziyle karşı karşıya kaldı.

Gıdadan otomotive, yarı iletken teknolojilerinden ham madde tedarikine kadar birçok alanda yaşanan üretim ve tüketim krizi genel bir durgunluğa neden oldu. Yani, 2021’de başlayıp 2022’nin ilk yarısında yoğunlaşarak devam eden bu dönem, önceden yaşanan bütün meseleleri adeta gölgede bıraktı.

Dünyada geçerli ekonomik sistem daha fazla krize yol açtı, daha da tartışılır oldu. Resmi olarak neredeyse iki buçuk yılı geride bırakan Covid-19 Salgınının zor şartları ekonomik durgunluk ile birleşti, emekçilerin hayatı adeta kâbusa döndü. Hem ulusal hem de uluslararası alanda yaşanan bu gelişmeler, başta dar gelirliler olmak üzere, hayatını emeğiyle sürdüren herkesi olumsuz etkiledi” dedi.

Emekçilerin yaşama ve çalışma şartlını iyileştirecek ümit verici gelişmelerin yaşanmadığını açıklayan Siirt İl Temsilcisi Nazlıer; “Salgın’ın kitlesel etkilerinin yavaş yavaş azalma eğilimi gösterdiği iddia edilen bu dönemde, emekçilerin yaşama ve çalışma şartlarını iyileştirecek ümit verici gelişmeler yaşanmadı. Tam tersine, Şubat ayının sonunda başlayan Rusya’nın Ukrayna’ya yönelik askeri operasyonu mevcut sorunları daha arttırdı.

Rusya’ya yönelik kapsamlı ambargoların dünya ekonomisi üzerinde neden olduğu olumsuz etkiler özellikle petrol/akaryakıt fiyatlarında belirgin biçimde ortaya çıktı. Fiyat artışları tedarik maliyetlerini artırdığından, yeni bir zam dalgası yaşandı. Mal ve hizmet bedellerinde yüzde kırkın üzerindeki bir artış sadece geçtiğimiz Mart ayında gerçekleşti. Bu da emekçilerin yaşama şartlarındaki kötüleşmeyi daha da artırdı” dedi.

EMEKÇİLER 1 MAYISI SIKINTI YAŞARAK KARŞILADI

Dünyanın büyük bir bölümünde emekçilerin. 1 Mayısı sorumlar ve sıkıntılar ile karşıladığını açıklayan Türk-İş Sendikası İl Temsilcisi Fahrettin Nazlıer; “Dünyanın büyük bir bölümünde emekçiler, 1 Mayıs’ı daha da ağırlaşan sorunlarla mücadele ederek karşılamaktadır. Yurdumuzda da durum çok farklı değildir. Bir yandan işsizlik korkusu diğer yandan geçim sıkıntısı yaşayarak emekçiler 1 Mayıs’ı karşıladı.

Yurdumuzun en büyük ve en köklü işçi örgütü Türk-İş, başta üyeleri olmak üzere tüm emekçilerin hak ve çıkarlarını koruyup geliştirmek amacıyla 70 yıldan bu yana mücadele vermeye devam etmektedir. Emeğin dünyasının mevcut temel sorunları ve bunlara yönelik çözüm önerileri Türk-İş tarafından aşağıdaki tespitlerle ortaya konulmaktadır.

Yaşanan sorunları bildiğimiz ve emekçi kardeşlerimizin her zaman yanında olduğumuzu belirterek, Türk-İş 70 yıllık geçmişinden aldığı güçle işçilerin, mağdurun ve mazlumun yanında olma sorumluluğunu yerine getirmeye devam edeceğini belirte bilirim” dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.