Bu haber kez okundu.

TUİK Bölge Müdürü Ercüment Toka Büromuzu Ziyaret Etti
banner229

Türkiye İstatistik Kurumu (TUİK) Siirt Bölge Müdürü Ercüment Toka ve İstatistik Uzmanı Gonca Yıldız Medya Siirt büromuzu ziyaret ederek,  çalışmaları hakkında bilgi verdiler.

Türkiye İstatistik Kurumu Bölge Müdürü Dr.Yavuz Uyar'ın Mart ayında İzmir Bölge Müdürlüğüne atanmasının ardından yerine Ankara’dan atanan Ercüment Toka Medya Siirt büromuzu ziyaret etti.

Ziyarette, TÜİK’in kendisine bağlı olan, Siirt, Mardin, Batman ve Şırnak illeri ile ilgili yapılan çalışmalarhakkında bilgi veren Toka, şunları söyledi: “ Türkiye İstatistik Kurumu olarak Misyonumuz, ulusal ve uluslararası kullanıcıların ihtiyaç ve önceliklerini dikkate alarak kaliteli ,güncel, güvenilir, tutarlı, tarafsız, uluslararası standartlara uygun istatistikleri üretmek, kullanıma sunmak ve resmi istatistik üretim sürecinde yer alan kurumlar arasında eş güdümü sağlamaktır. Vizyonumuz ise, uluslararası standartlarda kullanıcı odaklı ve sürdürülebilir bir istatistik sistemi kurmaktır dedi.

Türkiye İstatistik Kurumu (TUİK) Siirt Bölge Müdürü Ercüment Toka, Siirt TÜİK’te hala hazırda 60 personelimiz çalışmakta. Yaptığımız çalışmaların sapma payı çok azdır ve gerçeğe çok yakındır.

Genel istatistiki rakamlarda en fazla yüzde 5 sapma olasılığı var. TUİK çalışmalarında örneğe çıkan işyeri ve hane halklarının, TUİK çalışmalarına destek vermeleri bir vatandaşlık görevidir diyen Ercüment Toka, “TÜİK’in görevleri arasında ülkenin ekonomi, sosyal, demografi, kültür, çevre, bilim ve teknoloji alanları ile gerekli görülen diğer alanlardaki istatistiklerini derlemek, değerlendirmek, analiz etmek ve yayımlamak ve Resmi İstatistik Programını hazırlamak olduğunu belirti.

Toka ve Yıldız, Hızlı ve güvenilir yayın politikası ile bilgi akışına verdiğimiz destekten dolayı medyasiirt.com’a teşekkür ettiler.

Medya Siirt Genel Yayın Yönetmeni Ömer Özer, göreve başladığı günden itibaren başarılı çalışmaları, bilgilendirmeleri ve nazik ziyaretleri için teşekkür ediyor kendilerine çalışmalarında başarılar diledi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.