Bu haber kez okundu.

TÜBİTAK Projeleri İle İlgili Bilgilendirme ve Proje Hazırlama Eğitimi Düzenlendi
banner229

Siirt Üniversitesinde “TÜBİTAK Projeleri İle İlgili Bilgilendirme” ve “Proje Hazırlama Eğitimi” verildi.

Siirt Üniversitesi Proje Yönetim Ofisi tarafından yapılan eğitime, Doç. Dr. Selcan Türker ve Uzm. Alperen Erdoğan konuşmacı olarak katıldı.

Mühendislik-Mimarlık Fakültesi Konferans Salonunda gerçekleşen programa Rektör Prof. Dr. Murat Erman, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Cemalettin Erdemci, Prof. Dr. Nihat Şındak, Prof. Dr. Ömer Şahin’in yanı sıra dekanlar ve öğretim elemanları katıldı.

Açılış konuşmasını yapan Siirt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Murat Erman, Üniversitede Ar-Ge kültürünü yaygınlaştırmak için rektörlüğün düzenlendiği bu etkinliği hazırlayan ve dinleyici olarak katılan akademisyenlere teşekkür ederek konuşmasını şu şekilde sürdürdü: “Ülkemizde Ar-Ge üniversiteler aracılıyla gelişmektedir.

Siirt Üniversitesi olarak Ar-Ge’yi öncelikli hedeflerimiz arasında tuttuğumuzdan bununla ilgili çeşitli adımlar attık. İlki akademisyen sayımızı arttırmaktı. 2.si rektörlük olarak her yıl verdiğimiz Akademik Teşvik Ödülleriyle, akademisyenlerimizi proje ve nitelikli dergilerde yayın yapmaları için teşvik etmekti. 3.sü Merkezi Araştırma Laboratuvarı kurduk. Buradaki amacımız nitelikli personel ve kaliteli cihazlarla hem araştırmalarda ihtiyaç duyulan analizleri gerçekleştirebilmek hem de akreditasyonla birlikte bölgenin, ülkenin analiz ihtiyaçlarını uluslararası standartlarda karşılamaktır.

Son olarakta Proje Yönetim Ofisi’ni kurduk ve Ar-Ge’den sorumlu bir Rektör Yardımcısı belirledik. Prof. Dr. Nihat Şındak, Üniversitemizin Ar-Ge gelişiminden sorumludur. Rektörlük olarak bu adımları atarken, akademisyenlerimizden de nitelikli yayınlarını arttırmalarını beklemekteyiz. Akademisyenlerin hayatından Ar-Ge’yi, projeyi, yayınları çıkarırsak bu kişinin akademisyenliği kalmaz öğretmen olur. Üniversiteler eğitim kurumları olsa da asıl amacı bilim üretmek, ülkeye katma değer katmaktır. Akademisyenlerimiz sadece eğitim-öğretime katılmamalı yaptıkları çalışmalarla Üniversitemizi, Ülkemizi geliştirecek Ar-Ge çalışmaları yapmalıdır.” dedi.

 “TÜBİTAK Projeleri İle İlgili Bilgilendirme” yapmak üzere Doç. Dr. Selcan Türker kürsüyü devraldı. Konuşmasında Araştırmacı Bilgi Sistemi (ARBİS)’deki bilgilerin güncelliğine dikkat çeken Türker; ARBİS’e kayıt yaptıran ve bilgilerini girerek onay alan araştırmacılar, AB Horizon 2020 Çerçeve Programı gibi çeşitli iletişim platformlarından yararlanabileceklerini, TÜBİTAK projelerine başvurma ve hakem-izleyici hizmeti verme gibi etkinlikler için bir ön koşulu yerine getirmiş olacaklarını dile getirdi.

Doç. Dr. Selcan Türker konuşmasının devamında TÜBİTAK projeleriyle ilgili akademisyenlere ayrıntılı bilgi ve projelerin püf noktalarını verdi.

Son olarak Uzm. Alperen Erdoğan “Proje Hazırlama Eğitimi” konulu sunumu gerçekleştirdi.

Program, soru-cevap bölümüyle sona erdi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.