Bu haber kez okundu.

TRT Kürdi'nin "Yerel Gündem" Programına Konuk Oldular
banner229

Siirt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Murat Erman, Belediye Başkan Vekili Ceyhun Dilşad Taşkın ve Siirt Ticaret ve Sanayi Odası (STSO) Başkan Vekili Fuat Özgür Çalapkulu ilimizden canlı olarak yayınlanan "Yerel Gündem / Rojeva Herêmê'' programına konuk oldular.

Muhammed Akar’ın modoretörlüğünü yaptığı TRT Kürdi'nin her Cumartesi günleri saat:11.00'de canlı olarak yayınlanan "Yerel Gündem" programında Siirt Üniversitesi toplantı salonunda yapıldı.

Siirt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Murat Erman, "Yerel Gündem" programında Siirt Üniversitesinin gelişimi ve Siirt'e katkılarını anlattı.

Siirt Üniversitesinde mevcut bulunan 8 fakülte, 4 yüksekokul, 5 Meslek Yüksekokulu bünyesinde faaliyet gösterdiğini 87 bölüme 8 yeni bölüm daha eklendiğini anlatan Rektör Erman mevcut bölüm sayısı 95’e yükseltildiğini öğrenci sayısının 13.410 olduğunu,483 Akademik Personel ve 296 idari personeli olduğunu anlattı.

Rektör Erman; “Bu bölümleri açarken uluslararası yükseköğrenim ölçüt ve standartlarını, Siirt’in yapısını ve gelişim vizyonunu, halkımızın beklentilerini, Üniversiteyi bölgenin parlayan yıldızı yapma yolunda hayata geçirilebilecek toplumsal fayda odaklı çalışmaları da dikkate aldıklarını anlattı.

Erman, 2020 yılı için 20 bin öğrenciyi hedefllediklerini ve bu sayının içinde %20'lik bir bölümünün yüksek lisans, yine %20'lik bir bölümünde yabancı uyruklu öğrenci olmasını hedef  aldıklarını. Fiziki alanda da modern bir kongre merkezi yapmak hedeflerinin arasında yer aldığını anlattı.

Siirt Belediye Başkan Vekili Ceyhun Dilşad Taşkın, Siirt’te yapılan ve yapılacak çalışma ve projeler hakkında bilgi verdi.

Başkan Taşkın, kaynakların doğrudan hizmete yansıtıldığı kentte altyapıdan üst yapıya, temizlikten ulaşıma, peyzajdan sosyal tesislere kadar tam anlamıyla bir dönüşüm yaşandığını anlattı.

Belediye Başkan Vekili Taşkın, Siirt'te hayata geçirdikleri projeleri ile kent için hedeflerini anlatarak, Siirt'te belediyenin kaynaklarını halka hizmet olarak yansıttıklarını anlatan Taşkın, öz kaynakların yanı sıra "kardeş belediye" olarak seçilen Gaziantep'in Şahinbey Belediyesinin yanı sıra İstanbul, Konya ve Sakarya Büyükşehir belediyelerinin de desteğiyle Siirtlileri hizmetle buluşturduklarını söyledi.

Belediye Başkan Vekili Ceyhun Dilşad Taşkın, vatandaşın hizmetlerin en iyisini hak ettiğini, bu bilinçle çalışmalarını yürütmeye gayret ettiklerini anlatarak, Doğumdan ölüme kadar vatandaşımızın yanında olduklarını,Belediye bünyesinde yeni doğan çocuklara yeni doğan paketleri ulaştırdıklarını, sağlık alanında danışmanlık yaptıklarını. Askere giden gençlere asker paketi hediye ettiklerini ve kendilerine nakdi yardım yaptıklarını anlatan Başkan Taşkın. Yeni evlenen çiftlere belki de ilk hediye paketi ile destek çıktıklarını, Yaşlılara, bakıma muhtaçlara destek sunduklarını, engelli vatandaşlara şarj istasyonu kurduklarını. Vatandaşımız için yakınlarının vefat etmesi durumunda kefen, mezar kazma, cenaze nakil, imam görevlendirme çalışmalarını yürüttüklerini. Taziye evlerinde çay ve şeker ihtiyaçlarını karşıladıklarını anlattı.

Siirt Ticaret ve Sanayi Odası (STSO) Başkan Vekili Fuat Özgür Çalapkulu TRT KURDÎ'nin ilimizden canlı olarak yayınladığı "Yerel Gündem / Rojeva Herêmê'' programında İlimizin ekonomisi, turizmi, ticareti ve tanıtımı ile ilgili konuşan Çalapkulu, STSO'nun bu alanlarda yürüttüğü çalışmalarla ilgili de detaylı bilgiler verdi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.