Bu haber kez okundu.

TÖMER’de Uzaktan Öğrenim Gören Yabancı Uyruklu Öğrenciler Yeni Yılı Kutladı
banner229

Siirt Üniversitesi Türkçe Öğretimi Uygulama ve Araştırma Merkezi (TÖMER) öğrencileri yeni yılı kutladı.

Dünyayı etkisi altına alan Covid-19 Pandemisi sebebiyle TÖMER’de uzaktan öğrenim gören yabancı uyruklu öğrenciler, çektikleri videolar ile anadillerinde ve Türkçe olarak ülkemizin yeni yılını kutladı.

“Dünyanın dört bir yanında gönüllü Türk kültür elçileri”

2014 Yılından itibaren TÖMER birimimiz, eğitim-öğretim faaliyetleri bünyesinde farklı dilleri ve kültürleri bir araya getirmeye devam etmektedir. TÖMER öğrencilerimiz, Türkiye’deki eğitimlerini tamamladıktan sonra dünyanın dört bir yanında gönüllü Türk kültür elçileri olarak ülkemizin tanıtımına katkı sunmaktadır.

“34 FARKLI ÜLKEDEN 2.308 YABANCI UYRUKLU ÖĞRENCİ”

2020-2021 eğitim-öğretim yılı itibariyle 34 farklı ülkeden 2.308 yabancı uyruklu öğrencimiz, üniversitemizin çeşitli akademik birimlerinde öğrenimlerine devam etmektedir.

Her yıl Türkçe hazırlık sınıfı eğitimi almak için ülkemizin birçok üniversitesinden TÖMER birimimize, dünyanın birçok ülkesinden öğrenciler gelmektedir.

Fildişi Sahili, Mali, Nijerya, Türkmenistan, Azerbaycan, Bangladeş, Mısır, Pakistan, Suriye, Lübnan, Yemen, Filistin, Mali, Fas gibi ülkelerden gelen yabancı uyruklu öğrenciler hem Türkçe öğrenmekte hem de ülkemizi ve şehrimizi tanımaktadır.

https://www.youtube.com/watch?v=w-PH0UHGyBs


 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.