Bu haber kez okundu.

Tıp Fakültesine Alınacak 30 Öğrenci ÖSYM’nin Üniversite Tercih Kılavuzunda Yer Aldı
banner229

ÖSYM Üniversite Tercih Kılavuzunu yayınlayarak, kılavuzda Siirt Üniversitesine bağlı Tıp Fakültesine alınacak 30 öğrenci kontenjanı da yer aldı.

Siirt Üniversitesi bünyesinde kurulan Tıp Fakültesi gelecek eğitim ve öğretim yılında 30 öğrenci alacak.

ÖSYM Üniversite Tercih Kılavuzunu yayınlayarak, Tıp Fakültemiz bünyesinde 30 öğrenci ilk kayıtlarını yapacak.

Alınan karar gereği alınacak 30 öğrenci tıp fakültesinin morfoloji binası hazırlanıncaya kadar Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Tıp Fakültesinde misafir öğrenci olarak öğrenim görecek. Öğrenciler 4,5 ve 6. sınıf öğrenimlerini Siirt’te görecek.

Tıp Fakültesi Kurucu Dekanı Prof.Dr.Vefik Arıca Siirt ve bölge halkı için önemli bir adım olan ÖSYM’nin Üniversite Tercih Kılavuzunu girebilmek olduğunu,gelecek eğitim ve öğretim yılında ilk öğrencileri kaydedecek olmanın mutluluğu içerisinde olduklarını söyledi.

Prof. Dr. Arıca “ 2019-2020 eğitim ve öğretim yılında ilk öğrencilerimizin kayıtlarını yapacak olmanın mutluluğu içerisindeyiz. Yeni kurulan tıp fakültelerinin büyük bir çoğunluğunda olduğu morfoloji binamızı ve diğer alt yapımızı oluşturuncaya kadar bu öğrenciler teorik bilgilerin verildiği üç yılı Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Tıp Fakültesinde öğrenim görecekler. Öğrenimlerinin kalan kısmını kendi fakültemizde tamamlayacaklar.İnşallah 6 yıl sonra ilk mezunlarımızı da vermiş olacağız.” Dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.