Bu haber kez okundu.

Tıp Fakültesi Kurucu Dekanlığa Prof. Dr. Vefik Arıca Getiriliyor
banner229

Siirt Üniversitesi bünyesinde kurulmasına karar verilen Tıp Fakültesinin kuruluş çalışmaları devam ediyor.

Siirt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Murat Erman, yeni kurulacak olan fakültenin dekanlığını hemşerimiz Sağlık Bilimleri Üniversitesi Tıp Fakültesi öğretim üyesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Vefik Arıca’nın getirilmesinin planlandığını belirtti.
Prof. Dr. Vefik Arıca ve Sağlık Bilimleri Üniversitesi Tıp Fakültesi yönetime ile görüştüklerini belirten Prof. Dr. Erman “Fakültenin kuruluş çalışmalarında çok önemli bir adımı daha gerçekleştiriyoruz.

Fakültenin kurucu dekanlığına Sağlık Bilimleri Üniversitesi Tıp Fakültesinde görev yapan hemşerimiz Prof. Dr. Vefik Arıca'yı getirmeyi planlıyoruz. Kendisi ile görüştük. Üniversite yönetimi ile de görüşerek, onlarla da mutabakata vardık. Şimdi teklifi Yüksek Öğretim Kuruluna sunacağız. Onların onayının ardından hayırlısı ile Prof. Dr. Vefik Arıca göreve başlayacaktır. Onun göreve başlaması ile birlikte fakültemizin kuruluş çalışmaları daha büyük bir ivme kazanacaktır.” Dedi.
 

PROF. DR. VEFİK ARICA KİMDİR?
Siirt lisesinden mezun olduktan sonra Çapa Tıp Fakültesini dereceyle tamamladı. Doktor çeşitli hastanelerde görev yaptı. Şimdi İstanbul okmeydanı eğitim ve araştırma hastanesinde çocuk kliniği öğretim üyesi olarak çalışıyor.

Beykent üniversitesi işletme anabilim dalında yüksek lisans yaptı Bilimsel çalışmaları arasında 160 yurt dışı ve yurt içinde bilimsel makale, yurt dışında ve yurt içinde 50 den fazla bilimsel kongrede konuşma, oturum başkanlığı, kongre başkanı, kongre sekreterliği ve bilimsel düzenleme kurulunda aktif görev yaptı, 2 adet kitap editörlüğü, 16 adet kitap bölüm yazarlığı mevcut, 6 adet bilimsel araştırma projesi ve tübitak projelerinde koordinatörlük yaptı, 4 adet bilimsel araştırma ödülü mevcut, dünya sağlık örgütü ve üniversite ortak yürütülen projede aktif görev yaptı, 8 adet deneysel rat ve hayvan çalışmalarında aktif görev aldı.

2012 yılında en fazla yayın yapan akademisyen ödülü aldı, Yurt dışı bilimsel uluslararası ve ulusal hakemli dergilerde çok sayıda makalede hakem olarak görev yaptı.
Çeşitli televizyonlarda ve radyolarda sağlıkla ilgili programlar yaptı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Avicenna 6 yıl önce

Vefik hocayı şahsen iyi tanırım orayı adam etmeden gitmez

Avatar
fatih 5 yıl önce

SİİRTİMİZE BÖYLE DEĞELİ ŞAHSİYET GELDİĞİ İÇİN SEVİNDİK HAYIRLI UĞURLU OLSUN

Avatar
ŞİNASİ AMCAOĞLU 5 yıl önce

İLİMİZE ATANAN SAYIN VEFİK ARICA FAKULTE DEKANIMIZI
GÖREVİNDEN DOLAYI TEBRİK EDER BAŞARILAR DİLERİM SİİRTİMİZE
FAYDALI VE GÜZEL İŞLER YAPACAĞINA TECRÜBESİYLE KANITLANMIŞ DEĞERLİ ŞAHSİYETLERDEN DİR HAYIRLI OLMASINI TEMENNİ EDERİM..

Avatar
Cihan 5 yıl önce

ALLAH ondan bin defa razı olsun senden

Avatar
Cavit 5 yıl önce

Teskurler sayin vafuk bey. Bizden ayrulduguniz için. Ben istanbuldan

Avatar
Gülşah 5 yıl önce

Sayın vefik arıca yı gop hastanesinden tanımaktayım . Çocugumun doğumundan 1,5 yaşına kadar kendisi ilgilenmiştir . İlgili ve tedavileri şaşmayan ebeveynleri başka alternatif yollar aramaya itmeyen bir doktordur . Telefonla dahil ne zaman arasak hiç reddetmeden mütevaziliğiyle bize yardımcı olmuştur . Kendisinin tecrübesine çok güveniyor başarılarının devamını diliyorum . Ayrıca olumsuz yorumların karalama için yapıldığından eminim .

Avatar
Ayşin gül 5 yıl önce

ALLAH razı olsun Vefik beyden, Siirt onunla güzel..vizyonlu kişilere ihtiyaç var

Avatar
Hülya 4 yıl önce

Doktor bey hangi hastanede görev yapiyo