Bu haber kez okundu.

Tillo Belediyesi Çalışanlarına Ek Protokolle Yüzde 20 Zam Yaptı
banner229

Tillo Belediyesi, iştiraki Personel A.Ş. bünyesindeki çalışanlarına Belediye-İş Sendikası ile yaptığı ek sözleşme ile en düşük maaşa yüzde 20 zam yaptı.

Siirt’in Tillo Belediyesi Personel Ltd. Şirketi ile Türk-İş’e bağlı Belediye-İş Sendikası arasında 01.02.2020’de imzalanan toplu iş sözleşmesine yeni maddeler dahil edilerek ek sözleşme yapıldı.

Ek zam sözleşme imza törenine; Tillo Belediye Başkanı İdham Aydın, Belediye-İş Sendikası Siirt Şube Başkanı Halit Akınay, Şube Mali Sekreteri İsmail Özer ve Tillo Belediyesi İdari Mali İşler Müdürü Seyfettin Aykaç katıldı.

Tillo Belediyesi Personel AŞ ile Belediye-İş Sendikası arasında geçtiğimiz yıllarda imzalanan ve 28 Şubat 2023’de sora erecek olan toplu iş sözleşmesi kapsamında ek protokol imzalandı. Ek sözleşmeyle; günlük yevmiye, sorumluluk, eğitim ve sosyal haklar ile toplamda ortalama yüzde 20 oranında artış yapıldı.

Tillo Belediye hizmet binasında düzenlenen Ek zam sözleşmesi imza töreninde konuşan Tillo Belediye Başkanı İdham Aydın, göreve geldikleri günden bu yana hep işçilerin yanında olduklarını ifade etti. Sözleşmenin sendikamıza ve işçilerimize hayırlı uğurlu olmasını diliyorum” dedi.

İmzalanan ek protokolün tüm emekçilere hayırlı olmasını dileyen Belediye-İş Sendikası Siirt Şube Başkanı Halit Akınay ise, “Bu sözleşmenin Tillo Belediyesi’ne ve çalışanlarına hayırlı olmasını dileyerek, toplu iş sözleşmesinde sendikaya emeğe ve emekçiye olan bakışından dolayı; Tillo Belediye Başkanı İdham Aydın'a teşekkür etti.

Tillo Belediye Başkanı İdham Aydın ile Belediye-İş Sendikası Siirt Şube Başkanı Halit Akınay birbirlerini tebrik ederek, Ek zam sözleşme metnini imzaladılar.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.