Bu haber kez okundu.

Tillo Belediye Başkanı İdham Aydın; “İlçemize Büyük Rağbet Var”
banner229

Siirtin tarih ve kültür açısından çok zengin ve asırlar boyu bölgenin eğitim merkezi olan Tillo ilçesine rağbet ve ilgi her geçen yıl artıyor.

Bu özelliklerinin yanı sıra son yıllarda ilçeye bir çok hizmet getirdiklerini ve yaşam kalitesinin yükselmesine katkıda bulunduklarını belirten Aydın bütün bu nedenlerin ilçeyi daha cazip bir hale getirdiğini söyledi.

Bu durumun meyvelerini görmeye başladıklarını ifade eden Aydın “ Son yıllarda ilçemize bir çok hizmet getirdik. İlçemizi doğal gaza kavuşturduk ilçe meydanını düzenledik , cadde ve sokaklarında iyileştirme çalışmaları yaptık.

İlçenin kadastro sorununu çözdük.Bunların dışında ilçeye bir çok hizmet kazandırdık ve kazandırmaya devam edeceğiz.Zaten asırlardan beri bölgenin eğitim merkezi olan tarih kültür ve doğal güzellikleri açısından zenginliği ile zaten bir cazibesi bulunan ilçemize rağbet bu hizmetlerin de katkısıyla ilgi arttı.

Yıllardan beri yaşamlarını başka illerde sürdüren bir çok hemşerimiz gelip ilçede kendilerine ev yaptırmaya başladılar. Bunların yanı sıra Siirt’ten de çok sayıda hemşerimiz gelip ilçeye yerleşmek istiyorlar. Siirtin havası temiz sakin ve huzurlu bir yerleşim birimi olan ilçemize bu ilginin artarak devam etmesini bekliyoruz.” Dedi.

Hasya Hatun külliyesinin yanında Millet Bahçesi yapılacağını belirten Başkan Aydın “ ihalesi yapılan millet parkı ilçemizin önemli bir eksiğini giderecektir. İlçemiz yakınlarında bulunan Hasya Hatun külliyesinin yanında yapılmakta olan millet bahçemiz 40 dönümlük bir arazi üzerinde kurulacak. Güzel bir gün geçirmek isteyenlerin ihtiyaç duyacağı her türlü alan ve donatıya sahip olacaktır.

Başkan Aydın,Yüzde 90’ni yeşil alana sahip Millet Bahçesi modern peyzajıyla ilçemize yeni bir soluk getirecek, içinde, çocuk oyun alanları, oturma alanları, kafeterya, otoparkı ve yeşil alanları ile yepyeni bir sosyal yaşam alanı halkımızın hizmetine sunulacağını söyledi. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.