Bu haber kez okundu.

TİLLO BELEDİYE BAŞKANI AYDIN, SU KAYBIMIZ BÜYÜK
banner229
Geçtiğimiz ay milletvekili seçimleri ile birlikte ilçede yapılan belediye başkanlığı seçiminde bu göreve getirilen İdham Aydın ilk işinin ilçenin su sorununu çözmek olacağını söyledi.
İlçenin mevcut su şebekesinin ekonomik ömrünü doldurduğunu belirten Aydın, ilçeye verdikleri suyun üçte ikisinin bu durumdan dolayı abonelere ulaşmadan toprağa karıştığını belirtti.
   Su sorunun çözmek için geçtiğimiz hafta Ankara’ya gittiğini ve yetkililerle görüştüğünü ifade eden Aydın, en kısa sürede bir çözüm yolu bulacaklarına inandığını söyledi.
  Bu sorunu çözmeye kesin kararlı olduğunu ve bütün mesaisini ve enerjisini buna harcayacağını belirten Aydın “Tillo gibi turizm açısından büyük bir potansiyele sahip bir ilçenin susuz kalması çok üzücü. Bu sorunu çözmek benim için öncelikli bir görev olacaktır. Bu nedenle bütün mesaimi ve enerjimi bu iş için harcayacağım. Bu amaçla geçtiğimiz hafta Ankara’ya gittim. Yetkililerle bir dizi görüşmem oldu. Durumu anlattım. Destek beklediğimi belirttim. Bu görüşmelerden olumlu bir sonuç alacağımıza inanıyorum. Nitekim hemen arkamdan bir teknik heyet ilçeye gelip incelemelerde bulundu.
  İlçede gerçekten büyük su sıkıntısı çekiliyor. Üç mahallemde 350 tane abonem var. Abonelere ancak üç günde bir birkaç saatliğine su verebiliyoruz. Hesko ve Kezere gelen arıtma tesisinden su alıyoruz. Ancak terfi ile yani motopomplarla depolara her gün 750 ton civarında su pompalıyoruz. Bu suyun büyük bir bölümü şebekede kayboluyor. Ancak 250 ton civarındaki su abonelere ulaşıyor. Bu suyun bize maliyeti de çok yüksek oluyor.
 Elektrik parasını ödemede büyük zorluklar çekiyoruz. Birikmiş elektrik borcumuz var. İlçenin su sorununu en kısa zamanda çözmeyi hedefliyoruz.” Dedi  

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.