Bu haber kez okundu.

Ters Lale (Ağlayan Gelin) Çiçeğini Koparmanın Cezası 109 Bin 593 Lira
banner229

Siirt İlinde  endemik bir tür olan ve halk arasında "ağlayan gelin" olarak bilinen ters laleleri Doğa Koruma ve Milli Parklar Siirt İl Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından korunuyor…

Siirt Doğa Koruma ve Milli Parklar İl Şube Müdürlüğünden yapılan açıklamada, Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü ekiplerince endemik bitki türleri arasında yer alan ters laleleri koparanlara biyolojik çeşitliliği tahrip etme suçundan 109 bin 593 lira ceza uygulanıyor.

Yörede yaşayan bulunan çiçeğin bölgenin güzellikleri arasında bulunduğunu söyledi.

Bu çiçeklere zarar verilmesini istemediklerini söyleyen Kurum yetkilileri, yüksek dağlarda açan ters lale (Ağlayan Gelin), ilkbahar ayları ile birlikte dağları renklendirdi.

Havaların ısınmasıyla beraber dağlarda ve bahçelerde 20 gün boyunca yaşayabilen renk renk ters laleler çiçek açtı. Sıcak havalarla birlikte topraktan filizlenen çiçekler, kartpostallık görüntüler oluşturuyor. 
Özellikle insanlarımız, bu konuda çok dikkat etmelidir. Ters lale bu bölgenin değeridir. Her endemik bitki kendi bölgesinde değerlidir. Biz de bu değerimize sahip çıkmalıyız” dedi.  “Kimisi bunları satmak için söküyor. Biz gördüğümüzde buna izin vermiyoruz. Bu çiçekleri koparanları gören insanlarımızdan yetkililere haber vermesini ve 156 jandarma imdat hattı’na ihbarda bulunmalı” ifadelerini kullandı.

​Biyokaçakçılığa toplum olarak duyarlı olunması “sahip olduğumuz bu zenginliği korumak yabancılar ve halkımız tarafından izinsiz olarak tabiattan toplanmasını engellemek hepimizin görevi.


Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.