Bu haber kez okundu.

"Teröre Lanet, Kardeşliğe Davet" Yürüyüşü Yapıldı
banner229

Siirt'te, Türkiye Gaziler ve Şehit Aileleri Vakfı öncülüğünde ve bazı sivil toplum örgütleri ve vatandaşlar tarafından düzenlenen yürüyüş ve basın açıklaması terör  ve özellikle Diyarbakır Licede sivil vatandaşlara yönelik saldırı lanetlendi. 

Vali Ali Fuat Atik kadın erkek her yaştan binlerce  insanın katıldığı yürüyüş ve açıklamaya katılarak vatandaşları yalnız bırakmadı.

Güres Caddesi üzerinde ellerindeki bayraklarla toplanan binlerce vatandaş buradan Atatürk Anıtı üzerinden 15 Temmuz Demokrasi Meydanına geldi. Vatandaşlar yol boyunca “Kahrolsun PKK, Şehitler Ölmez, Polise uzanan eller kırılsın” şeklinde sloganlar attılar. 

Gaziler Ve Şehit Aileleri Vakfı Siirt il Başkanı İdris Yıldız basın açıklamasını okudu. 35 yıl önce Eruh ilçemizde Jandarma Onbaşı Süleyman Aydın’ın şehit edilmesi ile başlayan terör örgütü PKK’nın saldırılarının o günden bu yana ülkemizin birlik ve beraberliğini hedef almaya ve can yakmaya devam ettiğini belirten Yıldız “Diyarbakır’da sivilleri hedef alan terör örgütü son olarak 7 vatandaşımızın Şehit edilmesine 10 vatandaşımızın da yaralanmasına neden olmuştur. terör örgütü PKK bu topraklarda hiçbir zaman o kirli emellerine kavuşamayacaktır .

Türküyle Kürdüyle Arabıyla Çerkeziyle Lazıyla ve tüm değerleriyle birlik ve beraberlik içerisinde yaşayan halklarımız hiçbir terör örgütüne prim vermeyecektir. PKK, Kürtlerin temsilcisi değil, bilakis Kürtlere en büyük zararı veren, Kürt kardeşlerimizin yoğunlukta bulunduğu bölgelere yapılan yatırımları hedef alan, yol yapan iş makinelerini ateşe veren, okulları yakıp yıkan bir terör örgütüdür.  Biz bu gün Siirt te bütün sivil toplum kuruluşlarımızla top yekun öncelikle Diyarbakırda canını teröre veren vatandaşlarımız ve bütün şehitlerimiz için toplanmış bulunmaktayız, buradan bunu bir daha haykırıyoruz  PKK bir terör örgütüdür ve asla Kürtlerin savunucusu olamaz  Şehitlerimizin kanıyla sulanan, canıyla vatan kılınan bu topraklar, hiçbir terör örgütüne geçit vermedi, bundan sonra da vermeyecektir. Kahrolsun PKK ve bütün yandaşları.” Dedi. Kalabalık vatandaş topluluğu yapılan basın açıklamasının ardından olaysız bir şekilde dağıldı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.