Bu haber kez okundu.

Terör Örgütünün Kış Üslenmesine Ağır Darbe Vuruldu
banner229

Siirt'te PKK'lı teröristlere ait 3 sığınak ve barınak tespit edildi. Bölgede yapılan aramada çok sayıda mühimmat ele geçirilirken, sığınak ve barınaklar imha edilerek kullanılamaz hale getirildi.

Siirt Valiliğinden yapılan açıklamada, Siirt İli Eruh ilçesi Akmeşe Köyü Kuyucak Mahallesi bölgesinde PKK/KCK Terör örgütü faaliyetlerinin deşifre edilmesi ve BTÖ mensuplarının etkisiz hale getirilmesi maksadıyla 31 Aralık 2019 tarihinde KIRAN-Şehit J. Uzm. Çvş. Yasin BARAN 2019/127 Operasyonu icra edilmiştir.

İcra edilen operasyon kapsamında; bölücü terör örgütü mensuplarına ait (3) adet sığınak/barınak bulunmuş olup, sığınaklar içerisinde (3) adet savunma tipi el bombası, (1) adet el bombası çantası, (1) adet üzerinde saat bulunan zaman ayarlı ve devre kartlı EYP düzeneği, (1) adet termal silah dürbünü çok miktarda muhtelif gıda, yaşam ve tıbbi malzeme ve örgütsel doküman ele geçirilmiştir.

Sığınak ve barınaklar kullanılamaz hale getirilmiş olup, Cumhuriyet Savcısının talimatıyla delil niteliği taşımayan malzemeler olay yerinde imha edilmiş, delil niteliği taşıyan malzemeler ise muhafaza altına alınmıştır.

Siirt İl Jandarma Komutanlığı, başta terörle mücadele görevleri olmak üzere, kamu düzeni ve huzurun devamı ile genel emniyet ve asayişin sağlanması için milletinin emrinde kararlılıkla görevine devam etmektedir.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

SİİRT VALİLİĞİ

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.