Bu haber kez okundu.

TERÖR ÖRGÜTÜNE AİT MÜHİMMAT VE PATLAYICILAR ELE GEÇİRİLDİ
banner229

Siirt İli Eruh İlçesi Yassıdağ (Ciraf)  bölgesinde faaliyet gösteren PKK/KCK terör örgütü mensuplarına yönelik 14.08.2021 tarihinde EREN-13 Şehit J.Asb.Çvş. Celal ÖZCAN 2021/296 Operasyonunda mühimmat ve patlayıcı ele geçirildi.

Valilikten yapılan yazılı açıklamada;Siirt İl Jandarma Komutanlığı unsurlarınca yapılan titiz ve planlı istihbari çalışmalar neticesinde; Siirt İli Eruh İlçesi Yassıdağ (Ciraf)  bölgesinde faaliyet gösteren PKK/KCK terör örgütü mensuplarına yönelik 14.08.2021 tarihinde EREN-13 Şehit J.Asb.Çvş. Celal ÖZCAN 2021/296 Operasyonu icra edilmiştir.

İcra edilen operasyon kapsamında terör örgütü mensuplarınca kullanıldığı değerlendirilen sığınak ve mağaralar tespit edilerek kontrol edildi ve arazide yapılan aramalarda gizlenmiş vaziyette;
-(5) Adet Piyade Tüfeği,
-(3.624) Adet Piyade Tüfeği Fişeği,
-(23) Adet Piyade Tüfeği Şarjörü,
-(26) Adet El Bombası,
-(4) Adet Roketatar Mühimmatı,
-(10 kg.) El Yapımı Patlayıcı Yapımında Kullanılan Bidon İçeresinde Patlayıcı Madde ile örgütsel doküman ve çok sayıda yaşam malzemesi ele geçirilmiştir.
Ele geçirilen delil niteliği taşımayan malzemeler, METİ (Mayın ve El Yapımı Patlayıcı Tespit İmha) Timi tarafından olay yerinde kontrollü olarak imha edilmiş, delil niteliği taşıyan parçalar ise muhafaza altına alınmıştır.
Halkımızın huzur ve güvenliği için her türlü suç ve terör örgütlerine karşı mücadelemiz azim ve kararlılıkla devam edecektir.

Siirt İl Jandarma Komutanlığı, başta terörle mücadele görevleri olmak üzere, kamu düzeni ve huzurun devamı ile genel emniyet ve asayişin sağlanması için milletin emrinde kararlılıkla görevine devam etmektedir.
Kamuoyuna saygıyla duyurulur.
SİİRT VALİLİĞİ



Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.