Bu haber kez okundu.

Tarımsal  Faaliyette Bulunanlar İçin ‘‘Sokağa Çıkma Kısıtlaması’’ Hakkında Bilgilendirme
banner229

Koronavirüs tedbirleri kapsamında, İçişleri Bakanlığı tarafından yayınlanan Genelge ile 23 Mayıs 2020 Cumartesi gününden başlayarak 24-25-26 Mayıs 2020 tarihlerinde 81 ilde sokağa çıkma kısıtlaması uygulanacaktır.

Bu çerçevede  İl Hıfzıssıhha Kurulu Kararı ile ilimizde tarımsal faaliyetlerde bulunan üreticilerimizin mağduriyet yaşamamaları, tarımsal üretime devam edebilmeleri amacıyla belirtilen tarihler aralığında aşağıdaki belgelerden herhangi birine  sahip üreticilerimiz tarımsal faaliyetlerine kısıtlama olmaksızın devam edebileceklerdir.

• Bitkisel üretimde Çiftçi Kayıt Sistemi belgesi (ÇKS),

• Hayvansal üretimde İşletme Kayıt Belgesi,

• Arıcılık faaliyetleri için Arıcılık Kayıt Sistemi belgesi (AKS),

• Tarımsal faaliyetin yapıldığı yerin Tapu Belgesi (Bağ, bahçe, apış, ahır vb. tapu belgesi) Yoğunluk yaşanmaması adına ilgili belgelere üreticilerimiz e-devlet üzerinden de ulaşabileceklerdir.

Denetimlerde belgelerin görevlilere ibraz edilmesi önemle rica olunur.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.