Bu haber kez okundu.

Tarihi 3500 Yıllık Akabe Yolunda Doğa Yürüyüşü Yapıldı
banner229

Tübitak-4004 Doğa Eğitimi ve Bilim Okulları programı kapsamında desteklenen ve Siirt Üniversitesi Veteriner Fakültesi, tarafından yürütülen “Keçi Deyip Geçme Bilim ve Sanattan Vazgeçme“ konulu proje kapsamında tarihi Akabe yolunda doğa yürüyüşü gerçekleştirildi.

Siirt E tipi kapalı cezaevi önünde başlayan doğa yürüyüşü, 3 bin 500 yıllık Akabe Yolu'nun geçilmesinin ardından Botan çayı kenarında yer alan Yerlibahçe köyü Asma köprünün bulunduğu alanda son buldu.

İL JANDARMA’DAN PROJEYE TAM DESTEK

İl Jandarma Komutanlığı ekipleri projeye tam destek vererek, doğa yürüyüşüne eşlik etti. Doğaseverlerle birlikte yürüyüş yapan jandarma ekipleri doğaseverlerle birlikte fotoğraf çekip, sohbet etti.

Proje Koordinatörü Siirt Üniversitesi Veteriner Fakültesi Öğretim görevlisi Ebru Bilen yaptığı açıklamada, “Tarihi akabe yolunda Botan vadisinin eşsiz doğa güzelliğini görme fırsatı bulduk. Bu anlamlı yürüyüşte bizlere destek veren İl Jandarma komutanlığı ekiplerine, Siirt Doğa Koruma Milli Parklar Müdürlüğüne ve yürüyüşe katılan tüm kişi ve kuruluşlara teşekkür ederim.” dedi.

Bilen, Siirt coğrafyasının birbirinden güzel keşfedilmeyi bekleyen güzellikler olduğunu sözlerine ekledi.

Doğa yürüyüşüne, Siirt Üniversitesi öğrencileri, İl jandarma Komutanlığı ekipleri ve gönüllü doğaseverler katıldı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.