Bu haber kez okundu.

Sudan'dan Getirilen 182 Kişi Siirt'teki Yurda Yerleştirildi
banner229

Sudan'daki 182 Türk vatandaşı, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) önlemleri kapsamında Siirt'te Gençlik ve Spor Bakanlığına bağlı yurda yerleştirildi.

Corona virüs (Covid-19) salgını nedeniyle Sudan'da bulunan 182 Türk vatandaşı, Batman'dan otobüslerle Siirt'e getirildi. Siirt'te getirilen 2'si çocuk olmak üzere 182 vatandaş, bir yurtta karantinaya alındı.

Türk Hava Yolları tarafından Batman Hava Limanına getirilen vatandaşlar AFAD’ın koordinasyonunda Batman’dan Siirt’e getirildiler ve Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğüne ait yurtlarına yerleştirildiler.

Yurtta 14 gün süreyle karantinada kalacak vatandaşların ihtiyaçları, Siirt Valiliği, İl Sağlık Müdürlüğü, AFAD, Türk Kızılay ile Gençlik ve Spor İl Müdürlüğünce karşılanacak.

Misafirler 14 gün süre ile ve belirli aralıklarla yapılacak muayene ve testlerin ardından olumsuz herhangi bir bulguya rastlanmadığı takdirde memleketlerine gönderilecekler.

AFAD İl Müdürü Cahit Akkoyun, yurt dışından gelen vatandaşlar için yurdun hazır hale getirildiğini dile getirdi.

Akkoyun, "Sağlık ekipleri ateş ölçümü ve diğer kontrollerini yaptı. Bizler de kayıtlarını yapıp odalarına yerleştiriyoruz. Her birisi kendileri için hazırlanmış ayrı odalarda kalacak. Yurdumuzda da vatandaşlarımızın ihtiyaç duyabileceği malzemeleri hazırladık" dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.