Bu haber kez okundu.

SUÇA SÜRÜKLENEN ÇOCUKLARLA İLGİLİ ÇALIŞMALAR SÜRÜYOR
banner229

İlimizde çocukların suça sürüklenmelerinin önlenmesi amacıyla ilimiz Valisi Sayın Ali Fuat ATİK in talimatıyla, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler il Müdürlüğü’nün sekretaryasında, İl Emniyet Müdürlüğü, İl Jandarma Komutanlığı, İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü’nün işbirliği ile çalışmalar yürütülmektedir.

İlk kez suça sürüklenen çocukların ikinci kez suça sürüklenmemeleri için hane ziyareti yapılarak aile ve çocuklarla görüşmeler gerçekleştirilmiştir.

Çocuğun suça sürüklenme nedene göre bireysel, eğitsel, sosyal-kişisel rehberlik faaliyetleri yürütülmüştür. Aynı amaçla il merkezinde 41 okul ziyaret edilerek, hedef grupta yer alan çocukların okul takibi yapılmıştır.

Yürütülen çalışmalar sonucunda 2018 yılında ilk kez suça sürüklenen 199 çocuktan, 14 çocuğun 2. kez suça sürüklenmiş, 2019 yılının ilk 6 ayında ise 118 çocuktan yalnız yalnız 3 çocuk ikinci kez suça sürüklendiği tespit edilmiştir.

Yapılan çalışmalar kapsamında suça sürüklenme riski yüksek 6 okulda farklı etkinlikler planlanarak, çocukların okula uyumu sağlanmaya çalışılmıştır.

Tüm paydaş kurumlarımızla birlikte il genelinde çocuklarımıza yönelik sosyal, kültürel, sportif ve eğitsel çalışmalarımız devam edecektir.

AİLE, ÇALIŞMA VE SOSYAL HİZMETLER İL MÜDÜRLÜĞÜ

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.