Bu haber kez okundu.

Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Öğrencileri Nergizli İlkokulu Öğrencilerini Sevindirdi
banner229

Siirt Üniversitesi Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu öğrencileri öncülüğünde daha önce düzenlenen büyük beğeni ve ilgi toplayan köy okulu ziyaretlerine bir yenisi daha eklendi.

Siirt Üniversitesi Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu İletişim Kulübü üye öğrencileri Siirt’in Şirvan ilçesine bağlı İkizler Köyü/Nergizli Mezrasındaki Nergizli İlkokulu’na ziyarette bulundu.

Gerçekleştirilen sosyal sorumluluk projesinde üniversite öğrencileri ile köy okulu öğrencileri buluştu. Hazırlanan oyunlar çocuklar ile çeşitli oyunlar oynandı. Üniversite öğrencilerinin hazırladıkları palyaço gösterisi yapıldı. Ardından çocukların yüzleri boyanarak eğlenmeleri sağlandı.

Sosyal Bilimler Yüksekokulu Müdür Yardımcısı Dr. Öğr. Üyesi İdris Kara yapılan sosyal sorumluluk projesi ile ilgili yaptığı açıklamada, “Üniversitelerin toplumsal faaliyetlere duyarlı olması, çözüm üretmesi en az bilimsel faaliyetler kadar önemlidir. Öğrencilerimizin bu faaliyetleri gerçekleştirmelerini teşvik ediyor ve her türlü desteği veriyoruz” şeklinde konuştu.

Etkinliğe katılan Öğr. Gör. Yusuf Çelik “Bir önceki etkinliğimizle ilgili olumlu dönüşler aldığımız için öğrencilerimizle birlikte Siirt Sosyal Bilimler Yüksekokulu İletişim Kulübü çatısı altında yeniden bir etkinlik düzenlemeye karar verdik. Süreç planladığımız gibi geçti. Çocukların mutluluğunu görmek bizleri de sevindirdi.”

Nergizli İlkokulu Müdür Yetkili Öğretmeni Dilem Filiz ise “Düzenlenen bu tarz etkinlikler kırsal kesim gibi dezavantajlı bölgelerde eğitim gören çocuklarımızın dünyasında yeni pencereler açarak farkındalıklarını artırmalarına yardımcı olmaktadır. Etkinliğin gerçekleşmesinde emeği geçen SBMYO İletişim Kulübü’ne ve üniversite öğrencilerimize okulumuza sağlamış oldukları bu fırsat için teşekkürlerimi sunarım.”

Nergizli İlkokulu Sınıf Öğretmeni Nazlı Özer “Öğretmenliğimin ilk yılında görev yapmakta olduğum Nergizli İlkokulu’nda, çok zor şartlar altında eğitim-öğretim gören çocuklarımızın okula olan bağlılıklarını arttırmak amacıyla büyük eksikliğini hissettiğimiz ve onlar için büyük moral kaynağı olacak bu tür aktivite ve sosyal sorumluluk projesini gerçekleştiren, okulumuz öğrencilerine göstermiş oldukları ilgi, sevgi ve alakadan ötürü Sosyal Bilimler Yüksekokulu öğrencilerine teşekkür ederim.”

SBMYO İletişim Kulübü Başkanı Gülcan Petekkaya “Günlerdir süren uğraşlar sonucunda çocukların yüzlerindeki gülümsemeyi görmek her şeye bedeldi ve tüm yorgunluğumuzu unutturdu.”

Nergizli İlkokulu 3. sınıf öğrencilerinden Devran Yaral “Güzel oyunlar oynadık ve eğlendik, hediyeler bizi çok mutlu etti. Üniversiteden gelen ağabey ve ablalarımıza teşekkür ederiz.”

Etkinlik sonunda pasta kesimi yapılıp çocuklara getirilen hediyeler dağıtıldı. Hatıra fotoğrafı çekilerek etkinlik sonlandırıldı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.