Bu haber kez okundu.

Siyonist Rejimin Katliamlarına Tepki Gösteren Siirt Halkı Gece Yarısı Sokaklara İndi
banner229

Siirt'te gece yarısı bir araya gelen STK temsilcileri, işgalci siyonist rejimin hastane saldırısını protesto etti ve İslam ülkelerine harekete geçme çağrısında bulundu.

Türkiye'nin birçok il ve ilçesinde olduğu gibi Siirt'te de Siyonist rejimin düzenlediği hastane saldırısı sonrası STK temsilcileri ve halk meydana akın etti.

STK Başkanları ve vatandaşların katılımıyla 15 Temmuz Meydanı'nda toplanan yüzlerce kişi siyonist işgal rejiminin Gazze'deki Baptist (Ehli Arab) Hastanesi'ne yaptığı saldırıda yüzlerce Filistinlinin şehit olması ve yaralanmasını lanetledi.

"MİLYONLARCA FİLİSTİNLİ HUNHARCA SOYKIRIM EDİLİRKEN BATI GİBİ İSLAM ÜLKELERİNİN DE SESİ ÇIKMIYOR"

Dünyada 56 İslam ülkesinin bulunduğunu ve bu ülkelerin 3 maymunu oynadıklarını ifade eden İHH Kadın Kolları Başkanı Fatma Erdemci, "Bugün burada bizlere çok iş düşüyor, Müslümanlar olarak harekete geçeceğiz, uyanacağız, vicdanlarımızın sesini dinleyeceğiz, kutsalımıza sahip çıkacağız, ilk başta biz anneler olarak Filistin'deki anneyle empati kuracağız. Vazgeçemediğimiz deterjan kadar değeri yok mu Filistinli kardeşlerimizin? Filistin'i hayatımızın neresine koyuyoruz? Vakit kıyam vakti." Dedi.

"FİLİSTİNLİ MÜSLÜMANLAR CANLARINI MALLARINI GELECEKLERİNİ VE HER ŞEYLERİNİ FEDA ETTİLER" Müslümanların canlarını mallarını, hayatlarını, geleceklerini ve her şeylerini feda ettiklerinin ifade eden Erdemci, "Siyonistler doymuyor, durmuyor. israilin Allah'tan korkmadığını, yüreklerinde merhamet olmadığını, siyonist yayılmacı politikalarının sonunun olmadığını biliyorduk ve ömrümüz buna tanıklık etmekle geçti. Bugün medeni dünya dediğimiz dünyanın israil kadar cani, acımasız ve yayılmacı olduğunu görmüş olduk.

Batı'da insan haklarından dem vuran, hukukun üstünlüğünden, insanın kutsallığından, dokunulmazlığından bahseden, insanların seçimleriyle baş başa kalması gerektiği, çünkü insanlığın çok değerli olduğunu söyleyen Batı, gözlerinin önünde milyonlarca Filistinli hunharca şehid edilirken, soykırım edilirken sesi çıkmıyor." dedi.

"SİYONİST İŞGALCİLER HİÇBİR UYARIYI, KINAMAYI DİNLEMEDİ, KAN, GÖZYAŞI VE BARUTTAN BESLENDİ"

Davos'ta, Mavi Marmara'da ve sonrasında da yaşanan tüm süreçte siyonist işgalcilerin yeryüzünde bozgunculuk yapmayı üslendiklerini çok iyi öğrendiklerini ifade eden Siirt İHH Başkanı Mehmet Faruk Süzgün, "Siyonist işgalciler hiçbir uyarıyı, kınamayı dinlemedi. israil bürokrasinin, siyasetin ve barışın karşısında bir tutum sergiledi. israil her zaman kan, gözyaşı ve baruttan beslendi." dedi.

"MÜSLÜMANLARIN GÖZÜ TÜRKİYE'DE ARTIK YETKİLİLERDEN SOMUT ADIM BEKLİYORUZ, SÖZÜN BİTTİĞİ YERDEYİZ"

İşgalci siyonistlerin anlayacağı dilden cevap vermenin vakti olduğunu ifade eden Süzgün, "Şunu çok iyi biliyoruz ki bu ateş israilin başlattığı, bumerang etkisiyle kendisini yakacak bir ateştir.

Filistinli direniş grupları israilin vahşi politikalarına karşı sivilleri hiçbir zaman hedef almamış, sadece askeri unsurlara saldırılarda bulunmuştur. israil son günlerde Nablus, Cenin, Gazze ve Filistin'in tüm bölgelerine karşı uyguladığı bu kafatasçı rejim yıkılmaya mahkumdur. Bütün dünyanın gözü Filistin'de, Müslümanların gözü de Türkiye'de artık yetkililerden somut adım bekliyoruz, sözün bittiği yerdeyiz."

Siirt Diyanet-Sen Şube Başkanı Hamit Evin de Filistinli Müslümanlar için dua ederken meydanda toplanan büyük kalabalık ellerini açarak duaya iştirak etti. Siyonist işgal rejiminin Gazze'deki katliamlarına dur demek amacıyla sokaklara dökülen Siirt halkı, Türkiye ve İslam ülkelerine artık harekete geçme çağrısında bulundu.

İşgalci siyonist rejiminin, Gazze'deki Ehli Arab Hastanesine düzenlediği ve en az 500 kişinin şehit olduğu saldırı sonrası sokaklara dökülen Siirt halkı, ABD ve Avrupa ülkeleri işgal rejiminin yanında yer alırken, Türkiye ve İslam ülkelerinin somut bir adım atmamasına tepki gösterdi.

" KUDÜS, BASİT, COĞRAFİ, IRKİ BİR MESELE DEĞİLDİR"

Meydanda toplanan halka seslenen HÜDA PAR Siirt İl Başkanı Abdulhakim Tekin, " Kudüs, bizim kalbimizdir, basit, coğrafi, ırki bir mesele hiç değildir." dedi. Kudüs Meselesinde Müslümanca bir tavır konulması gerektiğinin altını çizen Tekin, "Kudüs meselesi, bütün Müslümanların nazarında bir terör şebekesi olan, Kur'an'ın tabiriyle de Allah'ın lanetlediği o kavme bırakılacak bir mesele değildir.

Müslümanlar olarak öyle bir tavır almamız lazım ki, Allah nazırındaki mesuliyetimizi kaldırabilelim, belki orada şehid düşen kardeşlerimizden ziyade kendimizden korkmalıyız. Eğer Allah bizleri mesul tutarsa hepimiz helak oluruz, arkasına sığındığımız bahanelerin hiçbir anlam ve önemi olmayacak." dedi.

"ALLAH'A YAKIN OLMAK, BİR DEĞER KAZANMAK İSTİYORSAK ONUN YOLU KUDÜS'TEN GEÇİYOR"

"Yüzyıllarca Müslümanlara öncülük etmiş, dünyaya yön vermiş bu topraklarda yaşayan Müslümanlar olarak bizim yükümüz ve mesuliyetimiz her kesten daha fazladır." diyen Tekin, "Düşmanlarımız bunun farkında, buna göre hesap yapmakta, stratejiler geliştirmekte ama biz bunun yeterince farkında değiliz. Bir toplum ve bir ordu kendi başına anlam ifade etmez, çünkü herkesin bir ordusu vardır.

Biz Çanakkale savaşında hangi inançla, ruhla savaşmışsak, hangi maksatla her şeyimizi feda etmişsek bizi anlamlı ve değerli kılan odur. Kulunu Mescid-i Aksa'dan huzuruna alan Allah'ın şanı ne yücedir. Bize de yücelik katan budur. Allah Kudüs'e değer vermiş, bu bize bir mesajdır. Eğer Allah'a yakın olmak, bir değer kazanmak istiyorsak onun yolu Kudüs'ten geçiyor." diye konuştu.

15 Temmuz Demokrasi Meydanında toplanan ve Sivil Toplum Kuruluşlarının destek verdiği eylemde, siyonist işgal rejimine ve ona destek veren ABD ile Avrupa ülkelerinin aleyhine sloganlar atılıp, şehid olan Filistinli Müslümanlara dua edildi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.