Bu haber kez okundu.

SİVİL SAVUNMA GÜNÜ VE DEPREM HAFTASI ETKİNLİKLERİ
banner229
İlimizde, 28 Şubat Sivil Savunma Günü” ve “1-7 Mart Deprem Haftası” etkinlikleri çerçevesinde etkinlik düzenlendi.
Siirt İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Konferans Salonunda düzenlenen konferansa Siirt Vali Yardımcısı Bünyamin Kuş, Tarım İl Müdürü İzzet Murat,Gençlik Spor İl Müdürü Hüssam Olgaç, Kültür Turizm İl Müdürü Remzi Uslu, Göç İdaresi Müdürü Abdullah Kaplan, Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Mehmet Raci Bülbül ve çok sayıda öğrenci katıldı.
Kültür Merkezi’ne gerçekleştirilen etkinlik saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasından sonra başladı. Sinevizyon gösterisinden sonra afad İl Müdürü Ahmet Yıldız bir konuşma yaptı.
AFAD İl Müdürü Ahmet Yıldız konuşmasında; Sivil Savunmanın tanımı amaç ve hedefleri hakkında bilgi vererek, gelişen teknoloji ve dünyanın jeolojik yapısına bakılarak savaşlar ve doğal afetler karşısında halkın can ve mal emniyetinin sağlanması konusunda tedbir almaya gidildiğini belirterek, Sivil Savunma; Savaşta ve afetlerde halkın can ve mal kaybını en aza indirme amacını taşıyan ve topyekün savunmanın en önemli unsurlarından biri olan Sivil Savunmanın;
-Savaş zamanı halkın can ve mal kaybının en aza indirilmesi;
-Afetlerde can ve mal kurtarılması;
-Büyük yangınlarda can ve mal kaybının azaltılması;
-Yok olmaları veya çalışamaz hale gelmeleri durumunda yaşamı büyük ölçüde etkileyecek olan kamu ve özel kurum ve kuruluşların korunması ile bunların acil onarımlarının yapılması;
-Savaş zamanı her türlü savunma faaliyetlerinin sivil halk tarafından desteklenmesi;
-Cephe gerisinde halkın moralinin kuvvetlendirilmesi;konularını kapsayan SİLAHSIZ, KORUYUCU, KURTARICI önlem ve faaliyetlerin bir bütünü olduğunu söyledi.
Depreme karşı daha bilinçli olmak adına, felaket öncesinde, esnasında ve sonrasında kayıpları sıfıra indirmek, bilinçli hareketler ile felaketlere karşı daha kontrollü ve bilgili olmak, ve Sivil savunmayı gerektirecek durumlarda alınacak tedbirler konusunda bu tedbirler içerisinde yer alacak bileşenleri yani kamu kurum kuruluşları STK'lar ve vatandaşlarımızın tümünü kapsayacak şekilde Sivil Savunma ve Deprem Haftası etkinlikleri kapsamında okullarda çeşitli bilgilendirici, eğitici faaliyetler ve deprem kuşağı üzerinde yer alan ülkemizde toplum olarak depreme karşı nasıl daha bilinçli olmak için farkındalık yaratmak adına bir dizi faaliyetler gerçekleştireceklerini belirtti.
AFAD Şube Müdürü Cahit Akkoyun da İl Müdürlüğünün yapmış olduğu çalışmalarla ilgili bilgilendirme yaptı.
Şehir planlayıcısı Ayça Halıcı ise Siirt'te gerçekleşmesi olası doğal afetler ve AFAD'ın afetzedelere yaptığı yardımlar hakkında bilgiler verdi.
Yapılan konuşmaların ardından Siirt Üniversitesi Öğretim Görevlisi Ersin Ayhan tarafından "Doğal Afetler" konulu konferans verildi. Konferansın ardından Kültür Merkezinde açılan stant'ta Kızılay'a kan bağışında bulunarak, AFAD İl Müdürlüğüne tahsis edilen araçların tanıtımı yapıldı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.