Bu haber kez okundu.

Siski Müdürlüğünden Su Durumu ile İlgili Bilgilendirme
banner229
Siirt Belediyesi SİSKİ Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada;24.02.2016 tarihinde kentimize su veren Hesko isale hattında meydana gelen bir arıza olarak kamuoyu ile su konusunda paylaştığımız bilgilendirmeye ek olarak yeni bir bilgilendirme yapma gereği duymuş bulunuyoruz.
Kamuoyunun doğru ve tüm şüphelerden uzak doğru bilgilendirilmesi Hakkı vazgeçilmez bir haktır. Bu anlamda su konusunda müdürlüğümüz açıklamaları dışında farklı spekülatif haberlere itibar edilmemesini özelliklerica ederiz. Yaptığımız çalışmalar neticesinde Kentimize cazibe ile su veren Hesko ana kaynağında, membanın kendisinde yerin kilometrelerce altında, Yer altı su seviyesinin karların erimesi sonucu baskı olusmasindan kaynaklı bulaniklik sorunu oluşmuştur. Bu doğal bir olay olup, doğal akışında yine düzene girmiştir. Hesko suyu bir yer üstü suyu değildir.
Dolayısıyla insan sağlığı açısından tehlike arz edecek bir karışım yoktur. Kentimizin 5 ayrı noktasında ve ana su depolarımızda yaptırdığımız laboratuvar analizlerinin hiçbirinde insan sağlığı açısından tehlike oluşturabilecek hiçbir bakteriye rastlanmamıştır. Müdürlüğümüz İçme suyu arıtma tesisi laboratuvarında ve düzenli olarak İl Halk Sağlığı müdürlüğü tarafından yapılan analizlerde halk sağlığı açısından tehlike arz eden bir durum yoktur. Keza daha önce sadece bazı mahallelerimize giden su olarak yaptığımız bilgilendirmeye ek olarak genelde suyun bulanık olduğu görülmüştür.
Suyumuzda sadece açıkladığımız gibi bulanıklık vardır. Suyumuza herhangi başka bir su kırışmamıştır. Bu itibarla yurttaşlarımıza tekrardan hatırlatmak isteriz ki, yıl içerisinde düzenli olarak depo temizliğinin yapılması, güneş gören fiber depolar kullanılmaması,doğru bilgilendirmenin belediyemiz haber merkezi ve müdürlüğümüz açıklamaları olduğu, başkaca açıklamalara itibar edilmemesi büyük bir önem arz etmektedir.Kamuoyuna saygıyla sunarız.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.