Bu haber kez okundu.

SİSKİ Kaçak Su Kullananlara Göz Açtırmıyor
banner229

Siirt Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (SİSKİ) Şefliği ekiplerince, yaz ayının gelmesiyle birlikte artış gösteren kaçak su kullanımının önüne geçilmesi amacıyla aralıksız mücadele yapılıyor.

Yaklaşık 3 aydır yapılan denetimlerde yaklaşık 800 civarında kaçak su kullanan vatandaşın suyu kesildi.

Siirt’te kurak geçen yaz mevsimi nedeniyle meydana gelen su sorununun fazla yaşanmaması için kaçak su ekipleri, sahada yaptıkları çalışmalarda şehir içme suyunu kaçak yollarla kullanan kişilere göz açtırmıyor. Yapılan kontrollerde zaman zaman içme suyu ile tarlaların, bağ ve bahçelerin bile sulandığı tespit edildiği belirtildi.

Konutlarda kaçak su kullanımı ve içme suyunun bahçe sulamasında kullanılmasını engellemek amacıyla denetimleri arttırdıklarını belirten Siski Müdürlüğü, içme suyunun bahçe sulamasında kullanılması ve konutlardaki kaçak kullanımlar ilimizde dönem dönem su sıkıntısının yaşanmasına yol açıyor.

Biz de denetimlerimizi arttırarak bu sorunu aşmayı düşünüyoruz. Yapılan denetimlerde bugüne kadar yaklaşık 800 civarında kanunlara aykırı şekilde kaçak su kullananların suyu kesildi.

Kaçak su ile mücadeleye devam ettiği ve vatandaşlardan gelen ihbarların anında değerlendirildiği kaydedilerek, İçme suyunda kaçak ve israfın önlenmesi amacıyla geniş kapsamlı çalışma yapılmaktadır. Apartmanların, müstakil evlerin bodrum ve çatı katlarına varana kadar kaçak su araması yapılıyor.

Böylelikle içme suyunu sayaçsız ve kaçak olarak kullananlara göz açtırılmıyor. Kaçak su kullanımını önlemek için yasal olarak ne gerekiyorsa yapılmaktadır. Bu yüzden kaçak su kullananlara kesinlikle göz açtırmayacağız ifadeleri kullanıldı

Kaçak su kullanımının önüne geçmek için başlatılan sıkı denetimlerin devam ettiği belirtilirken kaçak su kullanan kişileri Siirt Belediyesi Alo 185 veya 0 (484) 223 22 60 No’lu telefonunu arayarak veya Siski Müdürlüğüne Şikayetlerini yapmaları önemle destek sağlayacaktır.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Ali 10 ay önce

Veysel Karani mahallesi uğur sitesi önündeki bahçeler hepsi kaçak su kullaniyor . Bir tarafta iş yapıyor görünmek için yapıyorlar. Bu memleket sahipsiz