Bu haber kez okundu.

ŞİRVANLI BAYANLAR BİLGİLENDİRİLDİ
banner229
Kamer Vakfı Siirt şubesi yetkilisi Dilek Bal tarafından, Şirvan ÇATOM’daki, kadınlar bilgilendirildi.
Kamer Vakfı Siirt şubesi işbirliğiyle verilecek eğitimlerle ilgili Şirvan Çatom yetkilisi Nurcan Sürgüvenç yaptığı açıklamada, Çatom’a gelen kadınların bu gibi çalışmalar ve eğitimlerle sorunlarının farkına varmalarına, tanımlamalarına ve çözümü için insiyatif kullanabilmelerine fırsat oluşturmak; kadınların kamusal alana daha fazla katılımlarını ve kamusal hizmetlerden daha fazla yararlanmalarını sağlamak kadını güçlendirerek toplumsal cinsiyet eşitliğinin geliştirilmesine katkıda bulunmak ve burda kadınlara ne yapacaklarını değil, hangi koşullarda neler yapılabileceğini göstermiştir. Çeşitli alternatifler içinden seçimi yapacak olan veya yeni seçenekleri ortaya koyacak olan kadınların kendisidir.
Sürgüvenç, “Bilinçli Kadın Bilinçli Toplum” sloganından hareketle kadınlara; genel statülerini fark ettirmek, sorgulamak, değiştirmek, ezber bozmak, rolleri yeniden tanımlamak ve farkındalık oluşturmak amaçlı Şirvan ÇATOM’da KAMER Vakfı işbirliği ile farkındalık gurup çalışması başlatıldığı belirtti.
Haftada bir gün olarak yapılması planlanan bu farkındalık çalışması kapsamında katılımcıların “iletişim, sağlık, şiddet, toplumsal cinsiyet rolleri, ayrımcılık, kadın örgütlenmesi, feminizm, kadının insan hakları” konularında bilinçlendirilip bu farkındalıkların kazandırılması amaçlandığını belirterek, oluşturulacak olan “Birlik Farkındalık Gurubu “nun 15 kişilik katılımcı gurubundan gelen talepler doğrultusunda avukat, psikolog, jinekolog ve sosyal çalışmacılar da çalışmalara dahil edileceği söyledi.
Kamer Vakfı Siirt Şube sorumlusu Dilek Bal, tarafından Şirvan ilçemizde toplantı gerçekleştirerek bayan katılımcıları insan hakları, kadın şiddetine karşı yapılması gereken hususlar ve kız çocukların okula gönderilmesi konularıyla ilgili bilgiler verdi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.