Bu haber kez okundu.

Şirvan’da Nar Hasadı Etkinliği Düzenlendi
banner229

Siirt'in Şirvan ilçesi Pirinçli köyünde bölgeye özgü Zivzik narının hasadı, yılın kurak geçmesine rağmen bereketli başladı.

Şirvan ilçemize bağlı Pirinçli köyünde yapılan Nar Hasadına AK Parti Milletvekili Osman Ören, Şirvan Kaymakamı Recep Hasar, Şirvan Belediye Başkanı Necat Cellek , AK Parti İl Başkanı Av. Ekrem Olğaç ,Pervari Belediye Başkanı Tayyar Özcan, İl Milli Eğitim Müdürü Deniz Edip,İl Tarım ve Orman Müdürü Ergün Demirhan, İlçe Jandarma Komutanı J.Yzb.Fazlı Okur , İlçe Tarım Müdürü Furkan Özüak, İl Genel Meclis Üyeleri Hasan Carlık, Mehmet Akdemir, AK Parti İlçe Başkanı Fahrettin Zongur ve Pirinçli köyü sakinleri katıldı.

Şirvan Kaymakamı Recep Hasar, çiftçimize emeklerinin karşılıklarını alacakları, bol kazançlı bir hasat dönemi temennisinde bulundu.

AK Parti Siirt Milletvekili Osman Ören, geçmiş dönemlerde yaşanan şiddet olayları nedeniyle çiftçilerin tarlalarını ekemediğine dikkat çekti. Siirt'in tarımsal ve hayvancılık alanı birde inanç turizmi ile kalkınabileceğini ifade eden Ören, "Bizim Türkiye'de coğrafi işaretli olarak sunabildiğimiz 5 markamız var. Bunlardan bir tanesi de Zivzik narı, fıstık, bal, battaniye, perde pilav ve büryanımızdır. Artık Zivzik narı dendiğinde akla Siirt geliyor.

Bu ürünlerin şehre ekonomik katkısı var. Bizim çok ilerde olmamız gerekiyor fakat bölgede 40 yıldır süren bir terör sorunu vardı. Köylümüz rahat bahçesine gidemiyordu, ekemiyor ve biçemiyordu ama şu anda bizim en büyük hedeflerimizden bir tanesi yolların kalitesini yükseltmektir. Yetiştirdiğimiz ürünlerin bir an önce tüketicinin ayağına gitmesi gerekiyor. Siz 5-6 saatte götürürseniz ürünü değerini kaybeder ama yarım saatte götürürseniz üretici kazanır." diye konuştu.

Siirt Tarım ve Orman İl Müdürü Ergün Demirhan, her yıl bu dönemde başlayan nar hasadının çiftçilere hayırlı olmasını diledi. Demirhan, "Bugün Zivzik narı ile meşhur Şirvan ilçemizde ilk hasadını yapmak üzere Pirinçli köyünde bulunuyoruz.

Şirvan ilçemizde 4 bin 500 dekar alanda Zivzik narı üretimi yapılmakta. 4 bin 500 dekar alanda yaklaşık 800 ton Zivzik narı hasadı elde edilmektedir. İlerde yapacağımız yeni yatırımlarla soğuk hava deposu ile tarımsal değerinin daha da arttırmak ve stoklama ve muhafaza koşullarının arttırılması üreticilerimizin daha üst düzeyde gelir elde etmek amacıyla çalışmalarımız devam edecektir.

Zivzik narı hasadı ve bu yıl yaptığımız tüm hasatlarımızın çiftçilerimize hayırlı ve bereketli olmasını temenni ediyoruz" dedi.


 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.