Bu haber kez okundu.

Şirvan’da LGS (Liselere Giriş Sınavı) İle İlgili Toplantı Yapıldı
banner229

Şirvan İlçe Milli Eğitim Müdürü Barış Kezer, 20 Haziran’da Şirvan’da yapılacak olan LGS sınavı öncesi, sınav yapılacak olan 16 ortaokulun okul müdürleri ve sınav uygulama sürecini yönetecek olan İlçe Milli Eğitim Şube Müdürleri ve diğer idareciler ile gerekli sosyal mesafe ve maske kuralına uyarak toplantı yaptı.

Şirvan İlçe Milli Eğitim Müdürü Barış Kezer, toplantıda katılımcılara LGS’nin 20 Haziran’da Şirvan merkez ilçe ile birlikte 14 köy merkezinde olmak üzere 16 okulda sınavın Covid-19 pandemi sürecinin tüm hassasiyetleri gözetilerek Milli Eğitim Bakanlığı’nın sınav uygulama talimatları doğrultusunda yapılacağını söyledi.

Kezer; Sınavın Uygulanması sürecinde yapılacak tüm iş ve işlemlere değinerek hiçbir öğrencinin mağdur olmadan, sağlıklı bir sınav uygulaması yapılabilmesi için tüm eğitim yöneticileri ve salonlarda görev alacak öğretmenlerden maksimum düzeyde hassasiyet göstermelerini istedi.

Sınavda sözel alanda 50 sorudan oluşan birinci oturum 75 dakika, sayısal alanda 40 sorudan oluşan ikinci oturum 80 dakika olarak uygulanacağını belirten Kezer, sınav öncesi kimlik kontrolleri ve salonlara yerleştirmenin zamanında yapılabilmesi için öğrencilerin en geç saat 09.00’da sınava girecekleri binada hazır bulunmalarını, öğrenciler sınava gelirken yanlarında geçerli kimlik belgeleri bulundurmaları gerektiğini ifade etti.

Sınava girecek öğrenciler için sınav paketi hazırlayan ve her türlü desteği sağlayan Şirvan Kaymakamlığı’na teşekkürlerini ileten KEZER, sınavda hijyen ve dezenfekte ile ilgili bütün malzemelerin İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından gönderildiğini belirtti.

Merkezi Sınav sonuçları 16 Temmuz 2020 tarihinde https://www.meb.gov.tr internet adresinde ilan edileceğini söyledi. 20 Haziran’da LGS’ye girecek tüm öğrencilere başarı dileklerini ileterek sorunsuz bir sınav uygulama süreci diledi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.