Bu haber kez okundu.

Şirvan’da 12 Köy Okulunda Taşımalı Eğitime Ara Verildi
banner229

Siirt'in Şirvan ilçesinde kar yağışı nedeniyle 12 köy okulunda taşımalı eğitime ara verildi.

Şirvan Kaymakamı Recep Hasar, yaptığı açıklamada, ilçede kar yağışı ve olumsuz hava koşullarının etkisini sürdürdüğünü belirtti.

Hasar, bu nedenle ilçeye bağlı Cevizlik, Elmadalı, Yamaçlı, Cevizlik, Nallıkaya, Oya, Kesmetaş, Ormanbağı, Kayahisar, Özpınar, Adıgüzel ve Çeltikyolu köylerinde taşımalı eğitime bugün ara verildiğini kaydetti.

ŞİRVAN'DA KAR KALINLIĞI 20 SANTİMİ BULDU, KAYMAKAM HASAR SÜRÜCÜLERİ UYARDI

Siirt'in Şirvan ilçesinde 20 santimi bulan kar yağışı nedeniyle Şirvan ilçe Kaymakamı Recep Hasar, sürücüleri uyardı. Şirvan ilçesinde kar kalınlığı 20 santimetreye kadar ulaştı.

İhbarlar üzerine Şirvan Kaymakamı Recep Hasar, karla mücadele ekiplerini olay yerine sevk etti. Hasar, sürücülerin zincir, çekme halatı, kar lastiği ve takoz bulundurmadan trafiğe çıkmamaları konusunda uyarılarda bulundu. İlçeye bağlı bin 575 rakımlı Nallıkaya köyünde olduklarını ifade eden Hasar, bulunulan noktanın Karayolları 94. Şube Şefliğinin bulunduğu mevki olduğunu belirtti.

Hasar, "Hepimizin beklediği kar yağışı başladı. Yaklaşık 15-20 santim civarında bir kar kalınlığı mevcut. Rahmet yağmaya devam ediyor. Gerek Karayolları ekiplerimiz gerek Özel İdare ekiplerimiz şuan görevlerinin başındalar. Yol açma çalışmaları büyük bir hızla devam etmekte. Tüm ekiplerimiz işlerinin başında.

Bizim vatandaşlarımızdan istirhamımız mümkün mertebe bu bölgede bulunan vatandaşlarımızın karayolunu kullanacakları zaman kesinlikle kışlık lastikle karayoluna çıkmaları, zincir, çekme halatı ve takozlarının bulundurmalarını rica ediyoruz. Çok acil bir ihtiyaçları bulunmuyorsa gece vakti karayolunu kullanmamalarını tavsiye ediyoruz.

Devletimiz görevinin başında, tüm ekiplerimiz yol açma çalışmalarına devam ediyor. Şuan itibariyle herhangi bir kapalı yolumuz bulunmamaktadır" dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.