Bu haber kez okundu.

Şirvan Kaymakamı Hasar ve Belediye Başkanı Cellek, Kan Bağışı Kampanyasına Destek Verdi
banner229

Şirvan İlçe Kaymakamı Recep Hasar ve Belediye Başkanı Necat Cellek ile birlikte İlçeye gelen Kızılay Gezici Kan Alma istasyonunu ziyaret ederek kan bağışında bulundular.

Kaymakam Hasar, Belediye Başkanı Cellek ve vatandaşlar Kızılay Gezici Kan Alma istasyonunu ziyaret ederek düzenlenen kampanya kapsamında destek vererek kan bağışında bulundular.

Şirvan Kaymakamı Recep Hasar, kan bağışının önemli olduğunu söyledi. Kan vermenin hayat kurtaracağını ifade eden Kaymakam Hasar, "Kan hepimiz için önemli bir ihtiyaç. Kan bağışında bulunmak bir hayat kurtarmakla eş değerdir.

Hiç tanımadığımız insanlara kan bağışlayarak derman olabiliriz. Aynı zamanda kendi sağlığımız açısından da kan bağışı önemli. Vatandaşlarımızın da bu tür kampanyalara duyarlı olduğunu görüyoruz." dedi.

 Kaymakam Hasar, "Kan vermek sağlıktır, çünkü İnsanların sağlıklı bir yaşam sürmeleri için kan vermesi gerekir. Hem veren insanlar için hem de verilen kanlardan faydalanacak insanlar için kan hayattır." dedi.

İnsanların sağlıklı bir yaşam için kan vermesi gerektiğini belirten Şirvan Belediye Başkanı Necat Cellek ise, kan bağışının iki türlü faydası vardır. Birisi veren kişinin vücudunda verilen kanın yerine, anında genç hücrelerin dolaşıma katılması ve kan bağışlayan kişinin daha dinç ve daha canlı olması ile kalp krizi riskinin azalmasıdır.

İkincisi ise ihtiyacı olan kişilerin Kızılay yardımı ile anında kan bulabilmesidir. Her yıl binlerce insan, bir kaza veya bir hastalık sonucunda kan bulamadığı için hayatını kaybetmektedir. Kana kimin ne zaman ihtiyacının olacağını bilemezsiniz. O yüzden kan verebilecek durumda olan herkesin kan bağışında bulunması birer insanlık görevidir. Kan bağışına katkıda bulunan vatandaşlarımıza teşekkür ediyorum" dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.