Bu haber kez okundu.

ŞİRVAN KAYMAKAMI HASAR, ÇETİN HESİ ZİYARET ETTİ
banner229

Sık sık  köyleri ziyaret ederek vatandaşlarla sohbet ederek sorunlarını dinleyerek, çözüm bulmaya çalışan Şirvan Kaymakamı Recep Hasar, ilçede bulunan Çetin Baraj ve Hidro Elektrik Santralini ziyaret etti.

 Çetin HES'te incelemelerde bulunan Hasar yetkililerden çalışmalar halkında yetkililerden bilgi aldı.

Ziyareti hakkında bilgi veren Kaymakam Hasar,  Çetin  barajının ilçenin en önemli işletmelerinden biri olduğunu belirtti.

Çağımızda enerjiye duyulan ihtiyacın sürekli arttığını belirten Kaymakam Hasar” Bilindiği üzere  İlçemiz ile Pervari ilçe sınırları içerisinde inşa edilen Çetin Barajı ve HES, 2020 yılı Temmuz ayında hizmete girmişti. 420 megavat kapasitesiyle Avrupa’nın RCC tipinde en büyük barajı olma özelliğini taşımaktadır. Söz konusu barajın RCC gövdesi 165 metre yüksekliğinde, gövde hacmi ise 4,8 milyon metreküp seviyesindedir.

Toplamda 600 milyon dolar yatırımla hayata geçirilen Çetin Barajı ve HES’in tam kapasite elektrik üretimi 1,5 milyar kilovatsaattir.Bu kadar önemli olan bu barajda incelemelerde bulunduk ve yetkililerden çalışmalar hakkında bilgi aldık.” Dedi.

 Kaymakam Hasar’ın ziyaretinde, Şivan Belediye Başkanı Necat Cellek,  Cumhuriyet Savcısı Bilal Can ve ilçe jandarma komutanı Fazıl Okur da eşlik etti.




Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.