Bu haber kez okundu.

Şirvan İlçesinde Düzenlenen Tarihi Eser Operasyonunda, 8 Gözyaşı Şişesi İle Tarihi Eser Niteliğinde 14 Malzeme Ele Geçirildi
banner229

Siirt'in Şirvan ilçesinde düzenlenen tarihi eser operasyonunda, 8 gözyaşı şişesi ile tarihi eser niteliğinde14 olmak üzere toplam (22) adet eski eser malzeme ele geçirildi.

Siirt Valiliğinden yapılan yazılı açıklamada; Siirt İl Jandarma Komutanlığı Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince alınan duyum ve yapılan istihbari çalışmalar neticesinde, (2) şüpheli şahsın Kültür ve Tabiat Varlığı Kaçakçılığı yaptığı, elinde bulundurduğu tarihi eser niteliği taşıdığı değerlendirilen malzemeleri satmak için müşteri aradığı bilgisi elde edilmiştir.

Bu kapsamda; Siirt İl Jandarma Komutanlığı Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ve Cevizlik Jandarma Karakol Komutanlığı ekiplerince, 21 Ağustos 2019 günü Siirt ili Şirvan İlçesi Kayahisar köyünde (2) şüpheli şahsın ev ve eklentilerinde adli makamlardan alınan arama kararına istinaden yapılan aramalarda;

  • (1) Adet Yüzük

  • (1) Adet Madeni Para

  • (1) Adet Metal Obje

  • (1) Adet Taşlı Kolye Ucu

  • (1) Adet Aslan Heykel Figürü

  • (1) Adet Kurbağa Heykel Figürü

  • (8) Adet Obje

  • (8) Adet Gözyaşı Şişesi olmak üzere toplam (22) adet eski eser ele geçirilmiştir.

Söz konusu olayla ilgili olarak ele geçirilen Kültür ve Tabiat Varlıklarına el konularak Şirvan Cumhuriyet Başsavcılığına bilgi verilmiş olup, alınan talimatlar doğrultusunda şüpheli şahıslar hakkında gerekli soruşturma işlemleri başlatılmıştır.

Siirt İl Jandarma Komutanlığı, başta terörle mücadele görevleri olmak üzere, kamu düzeni ve huzurun devamı ile genel emniyet ve asayişin sağlanması için milletinin emrinde kararlılıkla görevine devam etmektedir.     

Kamuoyuna Saygıyla duyurulur.

SİİRT VALİLİĞİ

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.