Bu haber kez okundu.

Şirvan İlçesi Pirinçlik Köyü Kadın Kalkınma Kooperatifi Üyelerinin Tokat’taki İncelemeleri Devam Ediyor
banner229

Şirvan İlçesi Pirinçlik Köyü’nde uygulanacak “Tayfi Asma Yaprağı Projesi’  projesi çerçevesinde incelemeler yapmak üzere Pirinçlik Köyü Kadın Kalkınma Kooperatifi üyeleri ve Siirt Tarım ve Orman İl Müdürlüğü teknik personelleri Tokat iline yaptıkları teknik gezilerine ilk olarak Tokat Valisi Dr. Ozan Balcı’yı ve Tokat Tarım ve Orman İl Müdürü Orhan Şahin’i ziyaretleriyle başladılar.

Bu ziyarette ekip tarafından Şirvan Pirinçlik Köyü’nde uygulanacak proje ve kurulması hedeflenen salamura yaprak tesisi hakkında bilgi verildi.

Orta Karadeniz Geçit Kuşağı Araştırma Enstitüsü ziyaretinde; enstitü müdürü Ahmet Boz ve teknik elemanlar tarafından bağcılık ve salamura yaprak yapımı hakkında Şirvan Pirinçlik Köyü kooperatif üyelerine eğitim verildi.

Tokat ili Erbaa İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü ziyaretinde de karşılıklı bilgi alışverişinde bulunuldu. Heyetin Erzak Kadın Kooperatifi ziyaretinde ise kooperatifçiliğin ne olduğu, işleyiş mekanizmasının nasıl olduğu hakkında görüş alışverişinde bulunuldu. Bir kadın kooperatifi nasıl kurulur, kuruluş amacı nelerdir, neler yapar, neler üretir ve ürettiklerini nasıl satar başlıkları hakkında istişareler yapıldı.

Yaprak Tesisleri’nde salamura yaprak üretim aşamaları hakkında Şirvan Pirinçlik Köyü Kadın Kalkınma Kooperatifi üyelerine uygulamalı ve pratik eğitim verildi.

Bu eğitimde salamura yaprak üretimi ve üretimde dikkat edilmesi gereken hususlar, paketleme, satış konularında teknik bilgiler verildi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.