Bu haber kez okundu.

Şirvan İlçe Mezarlığında Bulunan Menengiç Ağaçları Fıstığa Dönüştürülüyor
banner229

Şirvan İlçe merkezi mezarlıklarında bulunan yabani menengiç ağaçları temizlenip, Siirt fıstığı ile aşılanmaya başlandı.

Şirvan Belediye Başkanı Necat Cellek yaptığı açıklamada; mezarlıkta bulunan menengiç ağaçlarını temizleyip fıstık aşısı yapmaya başladıklarını, fıstık aşısı yapılmasıyla birlikte ilerleyen zamanlarda bunlardan elde edilecek gelirin ilçe merkez camisi için değerlendirileceğini söyledi.

Şirvan ilçe mezarlığında çok sayıda menengiç ağacının bulunduğuna dikkat çeken Başkan Cellek, "Bunlar daha çok odun olarak kullanılıyorlardı. Ama şimdi bu ağaçları paraya dönüştürecekler. İlçede bulunan caminin ihtiyacında ciddi anlamda katkı sağlayacak.

İlçe mezarlığında bulunan menengiç ağaçlarını aşılayıp, burada fıstık yetiştireceğiz. Bu ağaçlardan ön gördüğümüz tarihlerde beklediğimiz başarı gelirse aşılamayı arttırarak ve sürdürebilir hale getirerek çalışmalarımızı sürdüreceğiz.

Sadece menengiç ağaçları ile ilgilenmiyoruz, çok yabani ağaçlar var. Bunlar bizim için önemli potansiyel. Bizim buradaki tek heyecanımız bunların biran önce ön gördüğümüz şekilde ürüne dönüşmesidir diye konuştu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
AHMET 4 yıl önce

SEVGİLİ BAŞKANIM SİZİ SEVGİ VE SAYGIYLA SELAMLIYORUZ ŞİRVANLILAR OLARAK SİZE ÇOK TEŞEKKÜR EDİYORUZ. BİRLİKTE VARIZ ALLAH YARDIMCINIZ OLSUN.

Avatar
MEHMET 4 yıl önce

ÇOK TEŞEKKÜR EDERİZ VAR OLUN HER DAİM