Bu haber kez okundu.

Şirvan/ Elmadalı ve Nallıkaya Köyleri Arasında Husumet Barışla Son Buldu
banner229

Siirt’in Şirvan ilçesine bağlı Elmadalı Köyü ve Nallıkaya Köyleri arasında yaşanan husumet barışla son buldu.
Siirt’in Şirvan ilçesine bağlı Elmadalı ve Nallıkaya köy gençleri arasında Siirt kent merkezinde yaşanan kavga nedeniyle başlayan husumet, Vali Hacıbektaşoğlu ve il protokolünün araya girmesiyle son buldu.
Elmadalı Köy Camisinde düzenlenen barış törenine, Siirt Valisi ve Belediye Başkan Vekili Osman Hacıbektaşoğlu, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Emrullah Büyük, İl Emniyet Müdürü Hakan Yıldırımoğlu, Şirvan Kaymakamı Emrah Bütün, Ak Parti İl Başkanı Av. Ekrem Olgaç, Şirvan Belediye Başkanı Necat Cellek, Siirt Belediye Başkan Danışmanı M. Şefik Erden, Bitlis/Hizan kanaat önderi Adnan İnan, Elmadalı Köy Muhtarı Ahmet Bilik, Nallıkaya Köy Muhtarı Maşallah Bağra, Elmadalı ve Nallıkaya köy sakinleri ile Şirvan ilçe merkezi ve civar köylerden yüzlerce vatandaş katıldı.
Vali Hacıbektaşoğlu, burada yaptığı konuşmada birlik, beraberlik ve kardeşlik mesajları vererek, husumetin büyümeden barışla sonuçlanmasından dolayı memnuniyet duyduğunu ifade etti.
Her iki köyümüzün de büyük bir erdemlik gösterdiğini belirten Vali Hacıbektaşoğlu konuşmasını şöyle sürdürdü:
Hepimiz, biriz, beraberiz, kardeşiz. Şuan tüm kardeşler bir aradayız. Şirvan burada,  Siirt burada,  köylerimiz burada, hep bir aradayız. Gençler arasında yaşanan bir kaza diyelim. Kardeşler arasındaki bu kaza husumete dönüşmeden sona ermiştir. Allah’a şükür önemli bir şey yok. Hepiniz komşusunuz, akrabasınız, biriz beraberiz. Olanlardan ders almak lazım. Allah beterinden hepinizi, hepimizi bütün insanları, sizleri, köylülerimizi tüm Siirt’imizi korusun, tekrar büyük geçmiş olsun. Her iki köyümüz de büyük bir erdemlik gösterdi. Allah’ın rızasını kazandınız. Allah sizlerden razı olsun. Büyüklerimize, gençlere nenelerimize, annelerimize, bacılarımıza hepisine çok selam söyleyin hepinize çok güveniyoruz. Allah’a emanet olun.”dedi.
Ak Parti İl Başkanı Ekrem Olgaç ta gençler arasında üzücü bir olay yaşandığını belirterek, barışa vesile olan başta Sayın Valimize, İl Jandarma Komutanımıza ve İl Emniyet Müdürümüze, Aile büyüklerimize ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Barış hükümlerin en hayırlısıdır. İnşallah bundan sonra böyle üzücü olaylar yaşanmaz, Emeği geçen herkesten Allah razı olsun.” diye konuştu.
Köylüler arasında barışla sonuçlanan program, yapılanı duanın ardından, verilen yemek ikramı ile sona erdi.
Vali Hacıbektaşoğlu ve beraberindekiler daha sonra Nallıkaya köyüne geçerek, burada vatandaşlara bir araya geldi.
Köy meydanında vatandaşlarla bir süre sohbet eden Vali Hacıbektaşoğlu, “iki komşu ve kardeş köyümüz arasında yaşanan husumetin barışla sonuçlanmasında gösterdiğiniz kararlılık ve erdemlikten dolayı hepinize bir kez daha teşekkür ediyorum. Hepiniz Allah’a emanet olun.” dedi.
Elmadalı ve Nallıkaya köylerinde incelemelerini tamamlayan Vali Hacıbektaşoğlu daha sonra Siirt’te döndü.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.