Bu haber kez okundu.

Şirvan'da Yaşanan Sel Sonrasında Hasar Tespit Çalışması Yapıldı
banner229

Siirt'in Şirvan İlçesi'ne bağlı Damlı Köyü'nde 7 Mayıs 2022 Cumartesi günü yaşanan sel felaketi sonrasında yaşanan zararların tespiti için çalışma yapıldı.

Şirvan İlçe Kaymakamlığı bünyesinde Şirvan Merkez Jandarma Komutanlığı,  İl Özel İdare Müdürlüğü ve Şirvan İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü ekiplerince 08.05.2022 günü saat 9.30 sıralarında olayın meydana geldiği Damlı Köyü (Geganya Sedo mevkiine) gidilmiştir.

Sel felaketinin yaşandığı bölgede hasar tespiti yapan ekipler ayrıntılı olarak yapılan çalışmalar sonucunda 8 adet küçükbaş hayvanın telef olduğu tespit edilmiştir.

İlçe Jandarma Komutanlığı tarafından drone ile havadan görüntüleme, İl Özel İdaresi kepçeleriyle dere yatağı üzerinde suyun derin olduğu belirtilen yerde kazı ve arama çalışmaları yapılmıştır.

Bütün bu çalışmalar sonucunda 8 adet küçükbaş hayvanın telef olduğu, taşkının olduğu bölgede küçük mali hasarlar olduğu tespit edilmiştir. Yaşanan mağduriyetlerin giderilmesi için Şirvan Kaymakamlığı tarafından gerekli çalışmalar yapılacaktır.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.