Bu haber kez okundu.

Şirvan'da 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü Coskuyla Kutlandı
banner229

15 Temmuz Şehitleri Anma Demokrasi ve Milli Birlik Günü Şirvan İlçemizde düzenlenen etkinliklerle kutlandı.

Cesaretleriyle destan yazan Türk Milletinin darbe girişimine gösterdiği direnişin yıl dönümü olan “15 Temmuz Şehitleri Anma, Demokrasi ve Milli Birlik Günü” etkinlikleri binlerce vatandaşın katılımıyla Şirvan ilçemizde gerçekleştirildi. Şirvan Kaymakamlık bahçesi darbe girişiminin 3. yıl dönümünde düzenlenen anma etkinliğinde doldu taştı.

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz'daki darbe girişiminin 3. yılında, "15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü" anma etkinlikleri kapsamında binlerce kişinin katıldığı demokrasi yürüyüşü Kent Merkezinden başlayarak, Kaymakamlık bahçesinde son buldu. Yürüyüş sırasında vatandaşlar tekbirler getirerek darbe girişimini kınadı.

Yürüyüşe, Şirvan kaymakamı Memiş İnan, Şirvan Belediye Başkanı Necat Cellek, İlçe Jandarma Komutanı, AK Parti İlçe Başkanı Fahrettin Zongur, daire amirleri ve vatandaşlar katıldı.

15 Temmuz’da kaybettiğimiz şehitler için Kur'an-ı Kerim ve dualar okundu. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a destek sloganlarının atıldığı programa saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başladı.

Şirvan Kaymakamlık bahçesinde yapılan etkinlikte Şirvan Kaymakamı Memiş İnan, Şirvan Belediye Başkanı Necat Cellek, tarafından günün anlam ve önemini belirten birer konuşma yapıldı.

Kaymakamlık Bahçesini dolduran vatandaşlara teşekkür eden Şirvan Kaymakamı Memiş İnan,15 Temmuz gecesi ülkemizi milletimizi demokrasimizi Cumhuriyetimizi aydınlık geleceğimizin yok etmek isteyen vatan hainleri harekete geçmiş milletin silahlarını yine bu aziz ve fedakar millete doğrultarak kanlı bir darbe girişiminde bulunmuşlardır.

15 Temmuz akşamı Türkiye Cumhuriyeti Devleti Türk siyasi tarihinde eşi benzeri görülmemiş bir büyüklükte hain bir saldırıya maruz kalmıştır. Vatanımıza devletimize demokrasimize her şartta sahip çıkacağız ”dedi.

İnan, bana göre; 15 Temmuz atalarımızdan bize kalmış cumhuriyetimizi yok etmek için yapılan büyük bir katliam ve hain harekettir. 40 yıllık planın 20 saatte bozulduğu gün olan 15 Temmuz’u ne unutacağız, ne de unutturacağız. Allah’ım bize güç verdi ve hain saldırılardan korudu. Çanakkale saldırısına benzer bir saldırı yaşadık, Allah bir daha göstermesin” dedi.

Şirvan Belediye Başkanı Necat Cellek yaptığı konuşmasında, “Böyle anlamlı bir günde, coşkulu bir kalabalıkla bir arada bulunmaktan büyük memnuniyet duyduğumu ifade etmek istiyorum. Bugün 15 Temmuz Şehitleri Anma, Demokrasi ve Milli Birlik Günü olarak kanunla ilan edilmiştir.

Hepimiz çok iyi biliyoruz ki 15 Temmuz 2016 tarihinde alçak ve hain FETÖ terör örgütü bir darbe teşebbüsünde bulunmuştu. Bu darbe teşebbüsü sırasında milletimizin silahları, tankları, savaş uçakları, helikopterleri yine milletimize, milli egemenliğimize karşı kullanılmıştı. Ancak hesap edemedikleri bir nokta vardı.

Milletimiz. Nasıl ki Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk Kurtuluş Savaşı sırasında milletimizi topyekûn mücadeleye davet ettiyse ve de Kurtuluş Savaşını kazanarak yurdumuzu düşmanlardan temizleyip büyük bir Kurtuluş Destanı yazdık ise, 15 Temmuz 2016’da da Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ ın çağrısıyla yüz binler meydanlara koştu. Tankların önüne yattı, silahlara göğsünü siper etti ve de darbeye geçit vermedi. Adeta bir demokrasi zaferi kazandı.

Ancak bu uğurda 251 şehidimiz ve 2 binin üzerinde yaralı gazimiz oldu. Ben şehitlerimize rahmet, gazilerimize acil şifalar ve sağlıklı ömürler diliyorum. Devletimiz darbe teşebbüsünden çok daha güçlü çıkmıştır. Ben milletimizin başına bela olan tüm terör örgütlerini lanetle ve nefretle kınıyorum. Hepimizin demokrasi zaferi kutlu olsun.” dedi.

Program, belediye tarafından verilen yemek ve dondurma ikramlarının yanı sıra, ilahiler, kasideler, şiirler ve sinevizyon gösterilerinin ardından, tüm camilerimizden Sâlaların okunmasının ardından Demokrasi Nöbeti devam etti.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.