Bu haber kez okundu.

Şırnaklı Öğrencilerden Devlete Teşekkür
banner229
Yükseköğretime Giriş Sınavı'na (YGS)'ye girmek için Siirt'e gelen Şırnak'lı öğrenciler, emeklerinin boşa gitmemesi için kendilerine sağlanan imkanlardan dolayı devlete teşekkür ettiler.
Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezinin (ÖSYM), Şırnak'ta YGS'ye girecek olan öğrencilerin sınav merkezini güvenlik gerekçesiyle Gaziantep, Nizip, Batman ve Siirt olarak değiştirmesinin ardından ilimize gelen öğrenciler, kendilerine sağlanan imkanlardan dolayı yetkililere teşekkür etti.
Şırnak'ın Cizre, Silopi ve Uludere ilçelerinden gelen öğrenciler terör nedeniyle mağdur olduklarını, emeklerinin boşa gitmemesi için mücadele ettiklerini söylediler. Öğrencilerden İlknur Çelik, Şırnak'tan Siirt'e 2 gün önce geldiklerini belirterek, bu süre içerisinde kendileriyle yakından ilgilenen yetkililere teşekkür etti.
Çelik, "Çok stresliyiz, emeklerimizin boşuna gitmemesi için çok uğraştık. Bizim için düzenlenen gezi programı kapsamında Tillo ilçesindeki İbrahim Hakkı Hazretleri türbesinde sınavda başarı sağlayabilmek için dua ettik. İnşallah kabul olur dedi.
Metin Aslan ise Şırnak'a en yakın il merkezinin Siirt olduğunu belirterek, bu nedenle sınava Siirt'te girdiklerini ve burada yetkililerin kendileriyle yakından ilgilendiğini belirtti.
"Olayların son bulmasını istiyoruz"
Uludere ilçesinden gelen Mazlum Çelik'de yaşanan terör olaylarının son bulmasını istediklerini belirterek, yaşanan olaylara engel olmak için ellerinden bir şey gelmediğini ifade etti ve "Uludere Çok Programlı Lisesinden geldim. Devlet yurdunda arkadaşlarımla kalıyoruz. Bize çok yardımcı oldular. Allah razı olsun. YGS'ye girdik. Bölgedeki olaylarla ilgili ne desek boş. Bizim yapabileceğiz hiç bir şey yok ve inşallah olaylar bir an evvel son bulur" ifadelerini kullandı.
Narin Çiyamen adlı öğrenci ise Şırnak'ta terör olayları yaşanmasını istemediklerini belirterek, terör olayları nedeniyle mağdur olduklarını söyledi ve şöyle devam etti: "Keşke terör olayları olmasaydı. Mağdur olduk, Şırnak'ta sınava girmek isterdim. En azından ailemizin yanında olurduk ama kötü olduğu için biz de üzüldük" dedi.
Şırnak'tan gelen öğrencileri karşılamaktan ve ağırlamaktan sorumlu Siirt Lisesi Müdürü Mustafa Ayaz ise sınava giren öğrenciler için sınav öncesi moral gezileri düzenlediklerini söyledi.
Öğrencilerle yakından ilgilendiklerini, onlara her türlü desteği verdiklerini anlatan Ayaz, memleketlerindeki bu olayların bir an önce sona ermesi, huzur ve güven ortamının sağlanması temennisinde bulundu.
ÖSYM, bir süre önce sınava Şırnak'ta girmek için başvuruda bulunan adayların, İçişleri Bakanlığının güvenlik içerikli yazısı doğrultusunda Gaziantep, Nizip, Batman ve Siirt'teki sınav merkezlerinden birinde sınava alınacaklarını açıklamıştı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.