Bu haber kez okundu.

Siirt’ten Kastamonu’ya Yardım Eli
banner229

Siirt Valiliğince sel felaketinden etkilenen Kastamonu'ya, içerisinde gıda ve hijyen ürünlerinin olduğu 3 yardım tırı gönderildi.

Siirt Özel İdaresi Araç Parkı'nda düzenlenen programda Ensar Cami imamı Ramazan Toprak Hocanın okuduğu Kuranı Kerim tilaveti ile başladı. Daha sonra il Müftüsü Vehap Kapıcıoğlu tarafından dua okundu.

Duanın ardından açıklama yapan Vali/Belediye Başkan Vekil Osman Hacıbektaşoğlu, ayni yardımın yanı sıra nakdi yardımın da yapıldığını belirtti. Bu tür yardım kampanyalarının yaralara merhem olma özelliğinin yanı sıra, birlik ve beraberliğimize de katkıda bulunduğunu belirterek şöyle dedi; “Bu ülkenin ne  zaman başına bir afet  gelse, nerede muhtaç varsa, nerede ihtiyaç sahibi varsa , nerede bir garip varsa, her zaman millet olarak, devlet olarak biz onların yanında olduk. Biz böyle bir milletiz, böyle bir devletiz. Kendi içimizde yaşadığımız bütün afetlerde, kazalarda, belalarda her daim bir ve beraber olduk. Her daim bir araya geldik.

Bugün de beraber olma günüdür ve her zaman olduğu gibi bütün Siirtli vatandaşlar, bütün hemşerilerimiz, bütün kurumlarımız ayağa kalkmıştır. Kastamonu’da Sinop’ta Bartın’da meydana gelen sel felaketine ve afetzedelere yardımcı olmak ve yaralarını sarmak üzere yardımlarımızı ulaştıracağız. Burada yaklaşık 3 bin koli gıda ve hijyen malzemesi bulunmakta. Ayrıca bu akşam itibarıyla 585 bin lira nakdi yardım toplandı.

Bu bir nebze olsun yaraya merhem olacak. Ama asıl buna bizim ihtiyacımız var. Bu yaraya merhem olmasının ötesinde bizi ayağa kaldırmış, birliğimizi ve beraberliğimizi sağlamıştır Biz bunu böyle görüyoruz.” dedi.

Vali Hacıbektaşoğlu emeği geçen bütün kurumlara ve vatandaşlara teşekkür etti. Törene il protokolü , İlçe kaymakamları ve ilçe belediye başkanları ile ve siyasi parti temsilcileri katıldı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.