Bu haber kez okundu.

Siirt’ten Geriye Yürek Burkan Hikayeler Kaldı
banner229

Türkiye dün Siirt’in gelen haberle yıkıldı. Şirvan ile Pervari ilçeleri arasında PKK’lılar karayoluna tuzakladıkları bombayı askeri aracın geçişi sırasında uzaktan kumanda ile patlattı. Patlamada 8 asker şehit düştü.

SİİRT ŞEHİTLERİNİN İSİMLERİ

Hain saldırıda; Jandarma uzman çavuş Hakan Aktürk (Burdur), jandarma uzman çavuş Ferdi Gerekli (Adana), uzman çavuş Barış Akın (Ankara), jandarma er Mehmet Halil Barkı (Şırnak’ın-Silopi), jandarma er Recep Beycur (Erzurum), jandarma er Ömer Erüstün (Kahramanmaraş), jandarma er Bahadır Aydın (Bursa)  ve  jandarma er Emre Kaan Arlı (Kocaeli) şehit oldu. Acı haber ile birlikte şehitlerin baba ocaklarına da ateş düştü. Kimisi gözyaşını tutamadı, kimisi acıya dayanamayarak hastanelik oldu… İşte Türkiye’nin dört bir köşesindeki şehit ateşleri….

ANKARA’DA HÜZÜN HAKİM

Saldırıda şehit düşen Uzman Çavuş Barış Akın’ın Ankara’nın Nallıhan ilçesindeki baba ocağında da hüzün hakim.  Şehit Barış Akın’ın acı haberini alan baba Ali Akın, “kanadım kırıldı” diyerek, anne Mükerrem Akın da “Biricik fidanımız vardı, onu da aldılar” diyerek yaş döktü. Anne Akın, oğluyla en son önceki gün akşam görüştüğünü de belirtti.

İSTANBUL’DA YAS VAR!

Şehit olan 8 askerden Kahramanmaraşlı Ömer Erüstün’ün Güngören’deki babaevinde yas var. Şehit haberinin alınmasının ardından Erüstün ailesinin yaşadığı apartmana ve sokağa büyük Türk bayrakları asıldı. Anne Nazan ve baba Ali Erüstün, gözyaşı içinde yakınlarının ve komşularının taziyelerini kabul etti. Şehidin ailesinin evinde dualar okundu ve Kur’an-ı Kerim tilaveti gerçekleştirildi.

En son oğluyla dün telefonda görüştüğü belirten Erüstün, bugün bölgedeki saldırı haberlerini duyduğunda oğlunu aradığını ancak cevap alamadığını ifade etti.

Şehit Ömer Erüstün’ün (20), bir erkek, 2 kız kardeşi olduğu öğrenildi. Şehidin cenazesinin, Kahramanmaraş’ın Afşin ilçesindeki Merkez Ulu Cami’de kılınacak cuma namazına müteakiben defnedileceği bildirildi.

ADIYAMAN’DAKİ NENESİ HASTANELİK OLDU

Acı haberi almasının ardından fenalık geçiren şehidin Adıyaman’da yaşayan dedesi Ömer ve ninesi Lemanur Erüstün ise 112 Acil Servis ekiplerince Afşin Devlet Hastanesine kaldırılarak tedavi altına alındı.

KOCAELİ’NE 8 AY ÖNCE GELMİŞ!

Hain saldırıda şehit düşen jandarma er Emre Kaan Arlı’nın (23) Kocaeli’deki evinde de yas vardı. Şehit jandarma er Arlı’nın Derince Mehmet Akif Ersoy Mahallesi’nde yaşayan ailesine acı haber askeri yetkililer tarafından verildi.

Haberi alan anne Emine ve baba Şaban Arlı, gözyaşı döktü. Şehidin evinin bulunduğu apartmana Türk bayrakları asıldı, Kuran-ı Kerim tilaveti gerçekleştirildi.

Yaklaşık 8 aylık asker olan Arlı’nın en son mayıs ayında vefat eden babaannesinin cenazesi için kente geldiği ve 3 çocuklu ailenin tek erkek evladı olduğu öğrenildi.

Şehit erin naaşının yarın Siirt’te düzenlenecek askeri törenin ardından Kocaeli’ye getirileceği, Derince Merkez Camisi’nde ikindi namazına müteakip kılınacak cenaze namazının ardından Derince Şehitliği’ne defnedilmesinin planlandığı öğrenildi

OSMANİYE’DEN BİR ŞEHİT DAHA!

Son bir buçuk ay içerisinde 5 şehit veren Osmaniye’nin 6′ıncı şehidi Uzman Çavuş Hakan Aktürk’ün (37) oldu. Aktürk’ün Kadirli ilçesindeki kayınbabasının evinde de üzüntü hakimdi.

Haberi alan şehidin kızı Aysel Aktürk ve kayınbabası Ali Küçüktamer göz yaşı döktü. Küçüktamer, AA muhabirine, şehit damadının 1999-2000 yıllarında Kadirli’de görev yaptığını, Aysel (14) ve Ahmet (9) adında 2 çocuğunun olduğunu söyledi.

Şehidin eşi ile oğlu Ali’nin Siirt’te olduğunu, kızı Aysel’in ise Kadirli’de kendisinin yanında kaldığını ve üzüntüsünün büyüklüğünü anlatan Küçüktamer, “1 kız kardeşi bulunan şehidimizin babası 7 yıl önce vefat etti. Burdur’da annesi var. Kızı Aysel ise yaz tatilinde bizim yanımızda kalıyor. Vatan sağ olsun. Mekanı cennet olsun” dedi.

Kızını sosyal paylaşım sitesinden tebrik etmişti

Öte yandan şehidin, bir sosyal paylaşım sitesinde, Adana’nın Ceyhan ilçesindeki Eczacı Bahattin-Sevinç Erdinç Fen Lisesini kazanmasından dolayı kızı Aysel’i tebrik ettiği öğrenildi.

ASLEN BURDURLU

Şehit uzman çavuş Hakan Aktürk’ün Burdur’da yaşayan annesi Aysel Aktürk’ü evi de acı haberle ziyaretçi akınına uğradı. Şehidin annesinin evinin yanındaki bahçeye Türk bayrağı asıldı ve Kur’an-ı Kerim okundu.

GERİDE ELİFİNİ BIRAKTI

Bir şehit evi de Ankara’daydı.  Uzman Çavuş Barış Akın’ın Ankara’daki evinde eşi İnci Akın’a acı haber ulaştırıldı. Şehit Akın’ın Keçiören Yakacık Mahallesi Fatih Caddesi’nde yaşayan eşine acı haber, askeri yetkililer tarafından verildi.  Bu sırada 112 Acil Sağlık ekibi, ambulansla hazır bulundu. Polis ekipleri güvenlik önlemi aldı.

Şehit Akın’ın evine büyük bir Türk Bayrağı asıldı. Binada bulunan komşuları, çevredeki binalar ve caddedeki esnaf dükkanlara Türk bayrakları astı. Şehidin Elif Yağmur adında küçük bir çocuğunun olduğu öğrenildi.

ANNE-BABASI ACI HABERİ TATİLDE ALDI

Pervari’de hain saldırıda şehit düşen 8 askerden Uzman Çavuş Ferdi Gerekli’nin ise Adanalı olduğu öğrenildi.  Şehit Gerekli’nin Ceyhan ilçesi İstiklal Mahallesi’nde oturan ailesine İlçe Jandarma ve Garnizon Komutanı Binbaşı Murat Kütükçü ve Askerlik Şube Başkanı Binbaşı Ayhan Evli, acı haberi iletti.

Haberi alan Gerekli’nin kardeşleri Kadir ve Nazan göz yaşı dökerken, kısa süreli fenalık geçirdi. Kadir ve Nazan Gerekli’ye sağlık ekipleri müdahale etti. Acı haberin ardından eve Türk Bayrağı asıldı. Şehidin babası Adnan ve annesi Aysel Gerekli’nin Hatay’ın Belen ilçesinde tatilde olduğu öğrenildi. Gerekli’nin evli olduğu ve bir çocuğunun bulunduğu bildirildi.

BİR ATEŞ DE BURSA’YA DÜŞTÜ!

Siirt-Pervari karayolunda, terör örgütü mensuplarınca yol kenarına yerleştirilen patlayıcının askeri aracın geçişi sırasında infilak ettirilmesi sonucu şehit düşen 26 yaşındaki jandarma er Bahadır Aydın’ın Bursa’da yaşalan ailesine de  şehadet haberi verildi. Gözyaşlarını tutamayan şehit annesi yakınları tarafından teselli edilmeye çalışıldı.

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.