Bu haber kez okundu.

Siirt’teki STK’lar, Bilgilendirildi
banner229

Siirt Valiliği himayelerinde  ‘Sivil Toplum Kuruluşlarına yönelik Rehberlik ve eğitim toplantısı’ gerçekleştirildi.

Valilik toplantı salonunda yapılan toplantıya; Sivil Toplumla İlişkiler Müdür vekili Celalettin Altan, kurum personeli, Tillo Kaymakamlığı personeli ve il merkezinde faaliyet gösteren STK temsilcileri katıldı.

Toplantının açılış konuşmasını yapan Sivil Toplumla İlişkiler Müdür Vekili Celalettin ALTAN, son 15 yılda sivil toplum kuruluşları için önemli adımlar atıldığını söyledi.

Altan, sivil toplum kuruluşlarının, etkin ve üretken bir yapıya kavuşturulması amacıyla 5253 sayılı Dernekler kanununun yürürlüğe girdiğini belirtti.

Dernekler mevzuatında yapılan iyileştirmeler ile sivil toplum faaliyetlerine büyük bir gelişme sağlanarak, hem sayılarında hem de kapasitelerinde büyük bir artış meydana geldiğini belirten Altan konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Derneklerin mevzuat gereği, Mülki İdare Amirliğine vermek yükümlü oldukları her türlü bildirimleri devlet dairelerine gelmeden elektronik ortamda yapabilmelerine imkân sağlayan Dernekler Bilgi Sistemi (DERBİS)  ve Proje Destek Sistemi (PRODES) hayata geçirilerek doğru istatistiklerin oluşturulması ve bürokratik işlemlerin azaltılarak vatandaşların işlerini kolaylaştırılması hedeflenmiştir.”

Altan, ülkemizde son 14 yılda yaklaşık yüzde elli artışla 114.684 dernek faaliyet gösterdiği, Siirt ilimizde de toplamda 227 derneğin hizmet verdiğini sözlerine ekledi.

Sivil toplum örgütlerinde proje üretme ve son mevzuat değişikliklerinin değerlendirildiği toplantı, soru ve önerilerin sunulması ile sona erdi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.