Bu haber kez okundu.

SİİRTTEKİ STK'LARDAN DİYARBAKIR ANNELERİNE TAM DESTEK
banner229

Dağa kaçırılan çocukları için Diyarbakır annelerinin HDP İl Başkanlığı önünde sürdürdüğü oturma eylemine, Siirt’teki 20 sivil toplum kuruluşları yaptıkları açıklamalarla destek verdi.

Merkez Abdulhakim Sancak Çarşı Camisi önünde toplanan sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve üyeleri ellerinde Türk bayrakları ve pankartlarla terör örgütü PKK'ya tepki gösterdi.

20 sivil toplum kuruluşundan oluşan “Siirt Sivil Dayanışma İnisiyatifi” adına açıklama yapan Genç Memur-Sen İl Temsilcisi Yunus Emre Diriarın, ciğeri yanan, eli öpülesi anneleri desteklediklerini dile getirdi.

Anne Hacire Akar'ın, dağa kaçırılan oğlu  Mehmet Akar için 22 Ağustos'ta HDP il binası önünde başlattığı oturma eyleminin sonuç verdiğini ve kararlı mücadelesiyle 24 Ağustos'ta oğluna kavuştuğunu anımsatan Diriarın, "Aile sayısı her geçen gün yükseliyor ve bu dalga artarak devam edecektir. Bizler de annelerin acısını anlıyor ve bu annelerin acısına ortak oluyoruz. Annelerin bu acısı hiçbir siyasi hesaba karıştırılmaksızın desteklenmeli, sahip çıkılmalıdır." ifadelerini kullandı.

Terörün bugüne kadar binlerce cana mal olduğunu aktaran Diriarın, terör örgütünün çocuk, genç, kadın, yaşlı demeden masum sivil vatandaşlara yönelik hain ve insanlık dışı saldırılarıyla tarihin karanlık sayfalarında yerini aldığını kaydetti. Diriarın, "Henüz 13-14 yaşındaki hangi çocuğa anne ve babası, dağa çıksın diye izin verir? Bu çocukları emperyalistlere kurban vermekten artık vazgeçin. Bölünmez bütünlüğümüzü, birliğimizi, beraberliğimizi, kardeşliğimizi bozmaya yönelik kalleşçe yapılan bu insanlık dışı saldırılar asla başarılı olamayacaktır." dedi.

Açıklamanın ardından terör örgütü PKK aleyhinde slogan atan kitle daha sonra olaysız bir şekilde dağıldı.

Anahtar Kelimeler:
SiirtDESTEKAnneDiyarbakır
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.