Bu haber kez okundu.

Siirt'teki Kar Yağışı, Pervari Yolu Kapandı
banner229
Siirt'te yoğun kar yağışı ve tipi nedeniyle Siirt-Pervari karayolu ile 40 köy yolu ulaşıma kapandı.
Siirt'te kar yağışı nedeniyle valilik bünyesinde kurulan ve Afet ve Acil Durumu Müdürlüğü (AFAD) tarafından yürütülen kriz merkezi sorumlusu Cahit Akkoyun, kapanan Siirt'in Pervari ve Şirvan ilçelerinde etkili olan kar yağışı nedeniyle ekiplerin ana halterlerin açık tutulması için mücadele ettiğini söyledi.
Kar yağışına hazırlıklı olduklarını belirten Akkoyun, "Valiliğimiz bünyesinde oluşturulan kriz mamasının daha önceden aldığı kararlar doğrultusunda gerekli önlemlerimizi almıştık. Kar yağışı dün öğleden sonra etkisini artırdı.
Kar yağışından Siirt-Pervari kara yolu ulaşıma kapandı ekiplerimiz açıyor ama zaman zaman kapanıyor. Ana halterlerimizin açık tutmak için ekiplerimiz mücadele ediyor.
Özelikle Şirvan ve Pervari ilçelerimizde etkili olan kar yağışı nedeniyle kapanan grup köy yolları nedeniyle şuan 40 köy yolumuz kapalı ekiplerimiz çalışmalarını aralıksız devam ediyor.
Karayolları ve İl Özel İdare ekiplerimiz çalışmalarını bir masadan koordine ediyoruz. Ekiplerimiz iki vardiye şekilde çalışacaklar bu gece etkisini iyice artırması beklenen kar yağışı meteorolojiden aldığımız raporlara göre Cuma gününe kadar hava durumu normal seyrinden seyretmesini ve Cuma gününden sonra bölgede kar yağının tekrardan şiddetini artırması bekleniyor" dedi.
Akkoyun sürücülerin zorunlu olmadıkça, Şirvan ve Pervari istikametini kullanmamaları yola çıkmaları taktirde mutlaka yanlarında zincir bulundurmaları gerektiğini ifade etti.

Anahtar Kelimeler:
SiirtPervariYolKarKapandı
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
ramazan mulayim 8 yıl önce

omer ozer beye sesleniyorum siirteki karayoları şube şefi ne yapıyor siirte son 1 yılda ne yaptı ve bu saaten sonra ne yapabilirki yazık bu memlekete

Avatar
cemil sercan 8 yıl önce

bu karayolları ne yapıyor her yer cukur ilcelerin yoları berbat yazıklar olsun

Avatar
Karayolcu 8 yıl önce

arkadaslar yolların çukur olmamasini bekleyemeyiz ekiplerimizin çalışmaları yağışların başladığı ilk günden bu yana aralıksız devam etmekte kapatılan çukurlar onarilan yollar her yagistan sonra tekrar açılıyor yollara kullanılan tuz un asfaltı asindirdigini bilmelisiniz ve sn afad müdürü ana hartelleri hangi araclarinizla açık tuttuğunuzu açık bir şekilde söylerseniz vatandaşların kar mücadelesinde afad ekiplerini bile karayollarının kurtardığını aciklarsanniz işi sadece siz yapıyormuş gibi gostermeseniz iyi olur. y agislarin başladığı günden bugüne kadar 118 vtandasimizi yolda kalmaktan kurtaran karayolları ekipleri. yolda kalan vatandaşlarımız işgüzarlık yapıp yola ekipmansiz çıkan arkadaşlar herhalde bundan sonra afad muduru de daha dürüst açıklamalar yapar vatandaşları doğru bilgilendirir. iyi yolculuklar