Bu haber kez okundu.

SİİRT’TE YAMAÇ PARAŞÜTÜ DÜZENLEME KURULU OLUŞTURULDU‏
banner229
 Siirt'in kültürel ve sportif alanlarda tanıtımına önemli ölçüde katkı sunan Yamaç Paraşütünün il genelinde yaygınlaştırılması, geliştirilmesi ve yeni uçuş alanlarının belirlenmesi ile birlikte uçuş etkinliklerinin güvenli bir şekilde gerçekleştirilmesini temin etmek, amacıyla “Yamaç Paraşütü Düzenleme Kurulu" oluşturuldu.

Vali Yardımcısı Ceyhud Dilşad Taşkın başkanlığında, Yamaç paraşütü değerlendirme ve istişare toplantısı gerçekleştirildi.

Valilik Toplantı salonunda gerçekleştirilen toplantıya; Kültür Turizm il Müdürü Remzi Uslu, Gençlik Hizmetleri Spor İl Müdür Vekili Süleyman Genli,  Siirt Hava Meydanı Müdürü Mustafa Temel, Beron Spor Kulübü Başkanı DR. Taşkın Tuna Özkılıç, İl Basın Halkla İlişkiler Müdürü M. Şükrü Uras, Afad ve sağlık müdürlüğü yetkilileri ile Tugay Komutanlığından bir temsilci katıldı.

Toplantıda konuşan Vali Yardımcısı Ceyhud Dilşad Taşkın, Siirt ilimizdeki uçuş faaliyetlerinin bir plan dâhilinde, güvenli bir şekilde yapılmasını amaçladıklarını belirti.

Vali Yardımcısı Taşkın,’Siirt’te her geçen gün yamaç paraşütünün geliştiğini ve uçuşların artığına dikkat çekerek, Türkülere konu olan eşsiz doğa güzelliğine sahip Botan Vadisindeki muhteşem kanyonunu tüm dünyaya tanıtmak istiyoruz. Yamaç paraşütü faaliyetlerinin, İlimizdeki doğa turizmini olumlu etkilediğini düşünüyoruz. Yapılacak tüm uçuşlarda önceliğimiz uçuşların kazasız ve güvenli olmasını sağlamaktır.’dedi.

Kurumlar arası işbirliği ve iletişim etkinliği ile Kurul üyeleri arasındaki görev dağılımının belirlendiği toplantıda, “Yamaç Paraşütü Uçuş Yönergesi”nde belirtilen hususlar doğrultusunda kararlar alındı.

Toplantıda, Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın 23/02/2011 tarihinde yürürlüğe giren, "Turizm Amaçlı Sportif Faaliyet Yönetmeliği" Yamaç Paraşütü Uçuş Yönergesinde" belirtilen hususlar doğrultusunda alınan kararlar aşağıda sıralanmıştır.

1- İlimizde yapılacak olan yamaç paraşütü faaliyetleri, Vali Yardımcısı Ceyhun Dilşad TAŞKIN başkanlığında, Gençlik ve Spor Hizmetleri İl Müdürlüğü Temsilcisi, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü, Gençlik Merkezi Müdürü ve BERON Yamaç Paraşütü Spor Kulübü ile diğer kurum temsilcilerinin katılımıyla oluşturulan "Yamaç Paraşütü Faaliyetleri Düzenleme Kurulu" tarafından düzenlenecektir.

2- Yamaç Paraşütü Faaliyetleri Düzenleme Kurulu'nun faaliyetleri İl Kültür ve Turizm Müdürlüğünün koordinesinde, sekreterya ve yazışmaları Gençlik ve Spor Hizmetleri İl Müdürlüğü ve Gençlik Merkezi Müdürlüğü tarafından yerine getirilecektir. Toplantıya katılan diğer kamu kurum ve kuruluş temsilcileri bu kurula her türlü kolaylık ve desteği sağlayacaktır.

 3- Hızlı, doğru ve sağlıklı bir iletişim kurulması amacıyla, toplantıya katılan her kurum ve kuruluşun mesai saatleri içinde ve dışında ulaşılabilecek şekilde iletişim numaralan belirlenerek düzenleme kuruluna iletilecektir.

 4-Uçuş yerleri ve uçuş zamanları ilgili spor kulübünün uzmanları tarafından belirlendikten sonra, gerekli yasal prosedürün işletilmesi ve izinlerinin alınması amacıyla, yazılı bir dilekçe ile ilgili kurula iletilmek üzere Valilik Makamına müracaatta bulunulacaktır. Yapılan müracaatların ardından kurul tarafından yapılacak değerlendirmelerin neticesinde, sekretarya tarafından uçuş izinlerinin alınması için Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü ile emniyet, sağlık ve acil yardım tedbirlerinin zamanında alınması amacıyla ilgili diğer kurumlarla (3'ncü Komando Tugay Komutanlığı, İl Jandarma Komutanlığı, AFAD, 112 ve ' Siirt Havalimanı Müdürlüğü) yazışmalar yapılacaktır.

5-Uçuş izni alınmadan ve gerekli bildirimler yapılmadan gerçekleştirilen yamaç paraşütü uçuş faaliyetlerinden doğabilecek her türlü zararların karşılanmasından, adli ve idari soruşturmaların yürütülmesinden doğabilecek cezalardan, izinsiz uçuş yapanlar ve yetkilisi sorumlu tutulacaktır.

6-Bu kurul gerek görülmesi halinde, Başkanın çağrısıyla yeniden toplanır. Kurulda alınan kararlar, ilgili kurum ve kuruluşlar ile uçuş yapacak sporcuları ve kulüp yetkililerini bağlar.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.