Bu haber kez okundu.

Siirt’te Yaban Hayvanları İçin Doğaya Yem Bırakıldı
banner229

Siirt’in Pervari ilçesinde olumsuz hava koşulları nedeniyle beslenmekte güçlük çeken yaban hayvanları için doğaya yem bırakıldı.
Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğü ile Ekindüzü Jandarma Karakol Komutanlığı personelleri ve köy muhtarıyla beraber yoğun kar yağışı nedeniyle doğada yiyecek bulmaya zorlanan yaban hayvanlarına besi yemi (buğday, arpa, mısır vb.) bırakıldı.
Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğü ve Jandarma ekipleri, Pervari ilçesine bağlı Ekindüzü kırsalında yaban hayvanlarının geçiş noktalarına yem bıraktı
Tespit edilen noktalara yem bırakıldığını belirten yetkililer, “Her yıl kış aylarında bölgede yaban hayvanları için yemleme çalışmaları yapılıyor. Besin ve yem artığı olmak üzere yaban hayvanlarının yoğun kış şartları içerisinde aç ve susuz kalmamaları için, yaşadıkları alanda yemleme faaliyetlerimize devam edilecek. Bugün de buğday, saman ve besin artığıyla hayvanlarımızı yerinde destekledik.” diye konuştu.



Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.