Bu haber kez okundu.

Siirt’te Vefa Destek Grubu Yaşlılar İçin Seferber Oldu
banner229

Siirt Valiliği ve ilçe kaymakamlıkları bünyesinde kurulan Vefa Sosyal Destek Grupları, 65 yaş üstü ve kronik rahatsızlığı olan vatandaşların ihtiyaçlarını karşılayarak vatandaşlara evde hizmet veriyor.

Korona virüs tedbirleri kapsamında evden çıkamayan 65 yaş üstü vatandaşlar ile kronik hastaların mağdur olmaması için oluşturulan destek grupları, vatandaşların temel ihtiyaçlarını karşılamak için harekete geçti.

Siirt Valiliği, Güvenlik ve Acil Durumlar Koordinasyon Merkezi (GAMER) koordinasyonunda oluşturulan Vefa Sosyal Destek Grupları, evden çıkamayan 65 yaş üstü ve kronik rahatsızlığı olanlar için seferber oldu. İlçe Kaymakamlıkları, İl Emniyet Müdürlüğü, İl Jandarma Komutanlığı, AFAD, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı ile Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğüne bağlı ekipler tarafından yalnız yaşayan, 65 yaş üstü vatandaşların ihtiyaçlarını karşılamak için il genelinde geniş kapsamlı çalışma yapıyor.

İhtiyaçlarını 112, 155 ve 156 numaralar aracılığıyla ileten vatandaşların istekleri Jandarma, Polis ekipleri ile Vefa Destek Gurupları tarafından vatandaşların evlerine bırakılıyor.

Yapılan çalışmalar hakkında açıklamalarda bulunan Vali Ali Fuat Atik,  ‘Korona virüs önlemleri kapsamında İçişleri Bakanlığının yayınlamış olduğu genelge kapsamında Siirt merkez ve ilçelerinde Vefa Sosyal Destek Grubu oluşturulduğunu’ söyledi.

Vali Atik, "Sokağa çıkma kısıtlaması getirilen 65 yaş ve üstü vatandaşların gereksinim duyduğu ihtiyaçları karşılamaya devam ediyoruz. 112, 155 ve 156 numaralar aracılığıyla ekiplerimize ulaşan vatandaşlarımızın ihtiyaç duydukları malzemeleri birimlerimize bildirmeleri yeterlidir.

Pazar gününden bu yana il merkezi ve ilçelerimizde toplam 177 vatandaşımızın temel ihtiyaçlarını karşıladık. Vatandaşlarımızın taleplerini en hızlı bir şekilde karşılamaya çalışıyoruz. Ayrıca İhtiyaç sahibi olan 65 yaş üstü vatandaşlarımıza Sosyal Yardımlaşma Vakfı aracılığıyla da gıda ve temizlik yardımı yapıyoruz.” dedi.

Bakanlıklarımız ve Valiliklerimizce belirlenen tedbirlere uymanın hayati öneme sahip olduğunu kaydeden Vali Atik, “65 yaş üstü ve kronik rahatsızlığı olan vatandaşlarımız evde kalmaları kendi sağlıkları, toplum sağlığı açısından büyük önem taşıyor. Tüm vatandaşlarımızı tedbirli olmaya, alınan önlem ve kurallara uymalarını istiyoruz.” diyerek sözlerini tamamladı.

Uygulamalardan memnun olduğunu ifade eden vatandaşlar da, ‘Evlerimizde gönül rahatlığıyla kalabiliyoruz. Allah devletimize, milletimize zeval vermesin.” dediler.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.